Στήριξη με πράξεις και όχι με λόγια!

Μπορεί κάποιοι να οργανώνουν εκδηλώσεις διαλόγου για να απαντήσουν στο ερώτημα «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων», προκαλώντας τριγμούς σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όπως γράφαμε χθες στη στήλη, αλλά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κ. Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να απαντήσει εμφατικά όχι με λόγια, αλλά με πράξεις!

Η φωτογραφία που βλέπετε, την οποία δημοσίευσε χθες στην έντυπη έκδοση του ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ και απεικονίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το σύζυγο του κ. Τάιλερ Μακμπέθ να απολαμβάνουν το γεύμα τους σε πλαστικό τραπέζι και καθισμένοι σε πλαστικές καρέκλες, το αποδεικνύει περίτρανα.
***
Τι εννοούμε; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Όπως είναι ήδη γνωστό σε όλους, ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε στην περιοχή μας καθώς την περασμένη Κυριακή διεξήχθη στην Κοζάνη το πρώτο αναπτυξιακό συνέδριο του κόμματος του, το οποίο αφορούσε την Περιφέρεια μας, της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως όμως μας πληροφόρησε το σχετικό ρεπορτάζ του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ, πέρα από τις συναντήσεις του με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και τη συμμετοχή του στο συνέδριο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιοποίησε τον διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο του πρώτα για να γυρίσει ένα βίντεο στην Υψηλή γέφυρα Σερβίων μέσω του οποίου ανακοίνωσε τα ονόματα όσων θα συμμετάσχουν στο think tank για την παιδεία που αποφάσισε να συστήσει, και έπειτα για να γευτεί μαζί με τον κ. Μάκμπεθ τα εξαιρετικής ποιότητας σουβλάκια και λουκάνικα της κυρίας Γιάννας που έχει την καντίνα της πλησίον της γέφυρας.
***
Η εκτίμηση μας είναι πως με την κίνηση του αυτή ο κ. Κασσελάκης δεν θέλησε απλώς να τροφοδοτήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με μια ακόμα είδηση για το πώς περνάει τον ελεύθερο του χρόνο με τον σύντροφο του, αλλά να στείλει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι στηρίζει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους Έλληνες πολίτες, όλων των τάξεων και κάθε επαγγέλματος.
Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνει το γεγονός πως ακολούθησε (σ. σ. μπορεί και να προηγήθηκε, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι γι’ αυτό…) η επίσκεψη του ζεύγους και σε εστιατόριο των Μετεώρων, την κουζίνα του οποίου τίμησαν, επίσης, βγάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες.
***
Δηλαδή, ο κ. Κασσελάκης έκανε ό,τι δεν κάνει, εξ όσων γνωρίζουμε, ο Πρωθυπουργός, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τον τρόπο αυτό αφενός έρχεται πιο κοντά στο λαό και αφετέρου διαφοροποιεί το ερώτημα «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιος;» και το κάνει «Μπορεί ο Μητσοτάκης να κάνει ό,τι κάνω;»
Τακτική έξυπνη και πολλές φορές αποδοτική καθώς όταν δεν μπορείς να απαντήσεις σ’ ένα ερώτημα ή ν’ απαντήσεις όσο πειστικά θα ήθελες, είναι προτιμότερο να αλλάζεις το ερώτημα και να ζητάς από τους άλλους να το απαντήσουν.

Ανθούσα βιοτεχνία…
Με αμείωτο ρυθμό και σημαντική επιτυχία συνεχίζεται ο μαραθώνιος της κοπής πίτας και στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποτιμήσεις και μετρήσεις, κόβονται τουλάχιστον τέσσερις πίτες, κατά μέσο όρο, καθημερινά.
***
Οι μέρες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες κοπές πίτας, όπως είναι φυσικό και λογικό, είναι τα Σάββατα και οι Κυριακές.

Υπήρξε δε περίπτωση πολιτευτή της περιοχής ο οποίος ξεκίνησε με την πρώτη πίτα το Σάββατο το απόγευμα και ολοκλήρωσε την περιήγηση του στις ανάλογες εκδηλώσεις των διάφορων συλλόγων και των σωματείων αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν και επέστρεψε κατάκοπος στο σπίτι του και ζήτησε από τη σύζυγο του την επόμενη φορά που θα την ενημερώσει πως προτίθεται να παραστεί σε ανάλογες εκδηλώσεις να τον κλειδώσει στο υπόγειο του σπιτιού τους και να μην τον αφήσει να ξαναβγεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες και τις παρακλήσεις του.
***
Σε ό,τι αφορά δε το είδος των πιτών που κυκλοφορεί και κόβεται τις μέρες αυτές, ποικίλει.
Οι στατιστικές λένε πως οι περισσότερες προέρχονται από τα ζαχαροπλαστεία της περιοχής, τα οποία διακρίνονται για την δεξιοτεχνία και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους, και είναι ως επί το πλείστον γλυκές.
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που οι πίτες παρασκευάζονται από κάποια μέλη των συλλόγων τα οποία διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και τις ενδεδειγμένες ικανότητες στο πλάσιμο της ζύμης και το άνοιγμα του φύλλου, που οι πιο πολλές είναι αλμυρές (σ. σ. τυρόπιτες, σπανακοτυρόπιτες, κρεατόπιτες κ.α.)
***
Μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε κάποια επίσημη έρευνα και καταγραφή για το πόσες πίτες συνολικά παράγονται αυτές τις μέρες, με προορισμό την… κοπή τους.
Ωστόσο, άνθρωποι που γνωρίζουν κάνουν λόγο για μια ανθούσα βιοτεχνία, η οποία αν και εποχιακή, δεν παύει να είναι ένας ακόμα παραγωγικός και σημαντικός κλάδος για τον κάθε τόπο και γι’ αυτό θα πρέπει να στηριχτεί με κάθε τρόπο.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X