Το πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Πτολεμαΐδας επισκέφτηκαν οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024.

Στο «έξυπνο εργαστήριο» δέχτηκαν τη εξαιρετική φιλοξενία των εκπαιδευτικών Πληροφορικής ΠΕ86 MSc: Πολυξένης Βασιλειάδου και Χαράλαμπου Ζαραφίδη οι οποίοι «διαμεσολάβησαν» στην γνωριμία των μαθητών/τριών με τους Εικονικούς βοηθούς και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Τη hi-tech εμπειρία και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι «έξυπνες συσκευές» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες συμμετέχοντας στο εργαστήριο: «Κατασκευάζουμε και προγραμματίζουμε το δικό μας Λούνα Πάρκ».

Τα συνεχώς μεταβαλλόμενα ερεθίσματα των «έξυπνων συσκευών» εξέπληξαν ευχάριστα τους μαθητές/τριες οι οποίοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο physical computing και τις διαδραστικές εκπαιδευτικές ρομποτικές. Οι οικοδεσπότες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να παρουσιάσουν το «έξυπνο εργαστήριο» και με την καθοδήγηση τους οι μαθητές/τριες βίωσαν στην πράξη μία υψηλής τεχνολογίας εμπειρία με τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στην Πτολεμαΐδα. Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς Βασιλειάδου Πολυξένη και Ζαραφίδη Χαράλαμπο για αυτή την hi-tech φιλοξενία και περιμένουμε την εκπαιδευτική πρόσκληση για το επόμενο σχολικό τρίμηνο!

Μάγκου Νατάσα
γυμνάστρια

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X