Νέο γύρο αντιπαράθεσης για το θέμα της νομικής προσφυγής ή όχι σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο χώρο του πρώην Ορυχείου Αμυνταίου, άνοιξε η ερώτηση της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου προς τον Γιώργο Αμανατίδη, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ρώτησε τον Περιφερειάρχη για το ποια είναι η απόφασή του σχετικά με την προσφυγή στο ΣτΕ, η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία στις 21-2 με τον Γιώργο Αμανατίδη να εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι το θέμα επανέρχεται:

«Πήραμε ξεκάθαρη απόφαση. Απορώ γιατί ρωτάτε αλλάζοντας μάλιστα τις ημερομηνίες. Μας πιέζατε να συνεδριάσουμε γιατί η προθεσμία ήταν μέχρι 21-1 και τώρα λέτε 21-2».

Η κα Ζεμπιλιάδου τόνισε πως είναι άλλο η ενδικοφανής προσφυγή και άλλο η προσφυγή στο ΣτΕ και κάλεσε τον Περιφερειάρχη να διαλέξει με ποια πλευρά είναι:

«Είναι δύσκολο να προσφύγει εναντίον ενός νόμου τον οποίο ψήφισε ως Βουλευτής», ανέφερε με τον Γιώργο Αμανατίδη να επαναλαμβάνει πως έγινε ένα αίτημα για ενέργειες οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν στην ώρα τους από το προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Σε εκείνο το σημείο έλαβε το λόγο ο πρώην Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, υποστηρίζοντας πως καμία έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν ήρθε στο περιφερειακό συμβούλιο και κατηγόρησε επίσης τον Γιώργο Αμανατίδη για το νόμο που ψήφισε ως Βουλευτής το 2020, όταν ο ίδιος είχε επισημάνει μάλιστα το πρόβλημα με επιστολή του.

Ο Περιφερειάρχης έκλεισε τη συζήτηση τονίζοντας πως η απόφαση είναι συγκεκριμένη και δεν είναι δυνατόν κάποιοι να επαναφέρουν το θέμα για δημιουργία εντυπώσεων:

«Οι πολίτες, οι αγρότες και η κοινωνία θα διαπιστώσει με ποιον είμαστε. Με πράξεις και όχι με λόγια».

Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκος Σαμαράς, σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να αλλάξει μία απόφαση σε λιγότερο από 15 ημέρες.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X