Με αρκετούς διαξιφισμούς, ειρωνικά σχόλια και αλληλοκατηγορίες για τα όσα έχουν ειπωθεί το τελευταίο διάστημα δημοσίως για τη λειτουργία του Δήμου, ψηφίστηκε τελικά ο προϋπολογισμός του 2024 από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης.

«Επιτέλους», δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος, Γιάννης Κοκκαλιάρης, σημειώνοντας πως πλέον θα ξεκλειδώσει ο Δήμος, ενώ κλείνοντας τη συνεδρίαση με ειρωνικό τόνο «ευχαρίστησε» την προηγούμενη δημοτική αρχή που άφησε τη διαδικασία ψήφισης στην τρέχουσα θητεία:

«Το άφησαν για να δείξουμε το όραμά μας. Με αυτόν τον τρόπο δεν άδειασαν εμάς, αλλά τον τόπο, Υπομονή, είμαστε μόνο 30 ημέρες δημοτική αρχή», είπε.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Κουρού, για ακόμα μία φορά σε κορυφαία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με εισηγητή τον ίδιο, δεν ξεπέρασε τα 40’’ στην εισήγησή του(το είχε κάνει και στην αύξηση των δημοτικών τελών) και αφού πρώτα ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ρώτησε την Πρόεδρο αν θα ακουστεί ο εισηγητής του θέματος.

Στη διάρκεια της συζήτησης Κουρού και Κοϊμτζίδου αντάλλαξαν επιχειρήματα για το λόγο που δεν ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός το 2023.

Ο κ. Μαλούτας έκανε λόγο για ένα προϋπολογισμό που προσδιορίζει ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον για το Δήμο Κοζάνης με μειωμένες υποχρεώσεις προς προμηθευτές και ομαλή ροή αποπληρωμής των δανείων.

Από τη μεριά του ο Χάρης Κουζιάκης μίλησε για έναν ιδιόμορφο προϋπολογισμό με την εμπολοκή δύο δημοτικών αρχών και χωρίς στίγμα για το τι κατεύθυνση παίρνει ο Δήμος Κοζάνης.

«Είναι 113εκ. ευρώ γιατί έχει και τα νομικά πρόσωπα μέσα».

Τον προϋπολογισμό ψήφισαν οι παρατάξεις Κοκκαλιάρη, Μαλούτα ενώ παρών δήλωσαν η Δημοτική Κίνηση και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Φυσικά στη συζήτηση κυριάρχησε το μεγάλο θέμα που άνοιξε από την πρώτη στιγμή η νέα δημοτική αρχή και κορυφαία στελέχη της σχετικά με τον κίνδυνο διεξαγωγής της Αποκριάς(λόγω μη ψήφισης του προϋπολογισμού) με τη μείζονα αντιπολίτευση και πρώην δημοτική αρχή να κάνει λόγο για προσπάθεια εντυπώσεων αλλά και τοξικότητας.

Μάλιστα ο Λάζαρος Μαλούτας αλλά και ο Ζήσης Μάρας υπέδειξαν χρονιές όπου οι συμβάσεις γινόταν ακόμα και τις τελευταίες ημέρες και κάλεσαν τη δημοτική αρχή να μην κινδυνολογεί σε αυτό θέμα χωρίς λόγο.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κοζάνης, είχε υποστηρίξει πως η Αποκριά θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X