Ο περιφερειακός σύμβουλος Καστοριάς, Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, με την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου να ορίζει τα μέλη που θα το εκπροσωπούν στο νέο Δ.Σ.

Η πρόβλεψη είναι πως και τα πέντε(5) μέλη μπορεί να τα ορίσει η πλειοψηφία με του Γιάννη Τσακνάκη, Όλγα Τράσια, Πολυτίμη Φαρμάκη και Γιάννη Κιοσέ να συμπεριλαμβάνονται στην εισήγηση την οποία κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νομικών Προσώπων, Λύσανδρος Μεταξάς, αλλά την απόφαση να μην επικυρώνεται καθώς υπήρξε αίτημα της αντιπολίτευσης για εκπροσώπηση.

Ο Γιώργος Κασαπίδης αλλά και η Γεωργία Ζεμπιλιάδου αιτήθηκαν εκπροσώπηση στην Εταιρεία Τουρισμού, ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και ζήτησε την απόσυρσή του από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, τονίζοντας πως έχει διάθεση συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Η αντιπολίτευση θύμισε πως το προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο είχε κάνει δεκτό παρόμοιο αίτημα.

Ο Θεοφύλακτος Ζυμπίδης θα είναι ο νέος Πρόεδρος και στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη, ενώ στην ΕΠΤΑΚ Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Κώστας Βύζας.

Θεσμικό θέμα προέκυψε με την εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Ωδείου Φλώρινας, καθώς η αντιπολίτευση στηλίτευσε την επιλογή του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Αθανάσιου Τάσκα, να επικοινωνήσει απευθείας με μέλος της παράταξης Ζεμπιλιάδου και όχι με την επικεφαλής, με τον Αντιπρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Χρήστο Μπαρδάκα, απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη να του επισημαίνει πως κάποιοι συνεργάτες του τον εκθέτουν.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X