Ασκώντας κριτική στις πρώτες ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής, αλλά και παραδεχόμενος πως υπάρχει περίοδος χάριτος για όλους, ο Λάζαρος Μαλούτας, απευθύνθηκε στα μέλη του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ» στην εκδήλωση κοπής πίτας η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα.

Ο πρώην Δήμαρχος αναφέρθηκε στη νέα δημοτική αρχή σημειώνοντας πως σαφώς και πρέπει να ενημερωθούν και να βρουν το βηματισμό τους «τα πρώτα δείγματα γραφής όμως δείχνουν τι μπορούμε να περιμένουμε».

Στην ομιλία του στηλίτευσε τις δηλώσεις Κοκκαλιάρη για τους εργαζομένους του Δήμου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιλογή του νέου Δημάρχου να γιορτάσει την ονομαστική του εορτή στο Δημαρχείο:

«Εμείς δεν στρώναμε κόκκινα χαλιά στις γιορτές μας», είπε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην επιλογή της νέας δημοτικής αρχής να αυξήσει την αποζημίωση στα μέλη του Δ.Σ., τονίζοντας πως επί ημερών του όλοι οι αιρετοί ήταν προσεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα και έστειλε το μήνυμα πως κάποια πράγματα θα αναδεικνύονται και θα παρακολουθούνται στενά.

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ είναι εδώ», σημείωσε και στάθηκε στην διαχρονική πορεία του συνδυασμού με την ενσωμάτωση νέων ανθρώπων.

Υπεραμύνθηκε των επιλογών της δικής του δημοτικής αρχής χαρακτηρίζοντας πολλές από αυτές «πρωτοπόρες σε Ελλάδα και Ευρώπη» και κάλεσε τους πάντες να προβάλλουν το «τεράστιο έργο».

Μίλησε για ανταγωνιστικά έργα ύψους 200εκ. ευρώ, τεχνικό πρόγραμμα για το 2024 ύψους 34εκ. ευρώ και υπογράμμισε πως η «ΕΝΟΤΗΤΑ» θα καταθέτει θετικές προτάσεις για το μέλλον του τόπου αναδεικνύοντας σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα.

Τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο έργο του κολυμβητηρίου για το οποίο θα υπογραφεί σύμβαση σε λίγες ημέρες, θυμίζοντας πως «εμείς βρήκαμε χρηματοδότηση, εμείς το δημοπρατήσαμε, απλά δεν προλάβαμε να υπογράψουμε».

Σε ότι έχει να κάνει με τα κοιμητήρια, παραδέχθηκε πως υπάρχει πρόβλημα, θύμισε όμως πως η δική του δημοτική αρχή ολοκλήρωσε τις μελέτες, την απαλλοτρίωση, κατέθεσε τις αμοιβές και δέσμευσε πόρους από το «Αντώνης Τρίτσης» για την κατασκευή νέων κοιμητηρίων.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X