Η εκπομπή Ζουν Αναμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Κυριάκο Λωτίδη, Πρόεδρο Αγροτικού Συλλόγου Βερμίου, ο οποίος και αναφέρθηκε στα αγροτικά προβλήματα και τις κινητοποιήσεις στην περιοχή και πανελλαδικά.

Μάλιστα αύριο Πέμπτη θα γίνει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, μετά την κατάθεση των αιτημάτων των συλλόγων τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα κατά της  11 το πρωί θα γίνει μεγάλη πορεία στους δρόμους της Πτολεμαΐδας (25ης Μαρτίου) , καλώντας τον κόσμο να μην χρησιμοποιήσουν τον κεντρικό οδικό άξονα, καθώς θα υπάρξει μποτιλιάρισμα, εκτίμησε, ώστε να ξεκινήσουν τα τρακτέρ από το κέντρο και να φτάσουν στο δημαρχείο Εορδαίας και ακολούθως να πάνε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο κ. Λωτίδης εκτίμησε πως σε κάποια θέματα η περιφέρεια μπορεί να απαντήσει.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα της Δ. Μακεδονίας και τα αιτήματα της περιοχής, ο κ. Λωτίδης απάντησε πως κάθε περιοχή έχει δικά της προβλήματα, ενώ υπάρχουν και κοινά. «Μας χτυπούν ανελέητα οι ελληνοποιήσεις. Εμείς τα  μήλα, ενώ το αντιμετωπίζουν και στα φασόλια κ.α. Η επόμενη χρονιά θα είναι καταστροφική για τα μήλα. Γίνεται χαμός από εισαγωγές φασολιών, μήλων και σιτηρών», είπε με αγανάκτηση.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι την πόλη της Πτολεμαΐδας την συντηρούν οι αγρότες και τα χρήματα γυρνούν στην περιοχή. «Δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση ο αγρότης», σημείωσε με αγανάκτηση.

Ερωτηθείς για τον ΕΛΓΑ και αν επαρκούν τα χρήματα για τις αποζημιώσεις του Daniel, όπως ακούστηκε προχθές, ο κ. Λωτίδης είπε ότι η κυβέρνηση το αρνείται ωστόσο «θα πρέπει να βρει τα χρήματα να τους αποζημιώσει».

Ο κ. Λωτίδης έθεσε μια σειρά ζητημάτων, όπως να μπορέσουν να ενταχθούν οι αγρότες σε προγράμματα για ανεμογεννήτριες (λόγω απολιγνιτοποίησης) , καθώς επίσης ζήτησε να βρεθεί μια λύση για το κόστος παραγωγής και το θέμα της φορολόγησης του πετρελαίου για τους αγρότες. Ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπάρχει αγροτική πολιτική, φέρνοντας το παράδειγμα των αγροτών της Γαλλίας.

Προσέθεσε πως οι αγρότες είναι ακομμάτιστοι, λέγοντας πως δεν είναι πρόθεση να ταλαιπωρηθεί κανείς και ότι η άμεση διέξοδος είναι στον αγροτικό κόσμο.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X