Σε μία σημαντική απόφαση αναμένεται να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, και η οποία αφορά στην έγκριση της δωρεάν παραχώρησης της χρήσης του κτιρίου της στέγης υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοηματική υστέρηση και του κέντρου διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με κινητικές αναπηρίες και νοηματική υστέρηση.

 

Πρόκειται για το μεγάλο κτιριακό συγκρότημα με τις μεγάλες υποδομές, που θα αναβαθμίσει τις συνθήκες ζωής των πασχόντων συμπολιτών μας, ένα έργο το οποίο είχε πολλά προβλήματα κατά την περίοδο κατασκευής του, όμως με συντεταγμένες προσπάθειες του Δήμου Εορδαίας επιτέλους ολοκληρώθηκε, και σκόρπισε ικανοποίηση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Για να λειτουργεί ομαλά η δομή, έχει συσταθεί φορέας ειδικού σκοπού με την Επωνυμία “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ «ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ»”. Πρόκειται για έναν φορέα που διοικείται από εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος, των γονέων των πασχόντων, αλλά και εκπροσώπους της Εκκλησίας, φορέας κατά κοινή ομολογία κατάλληλος να διαχειριστεί τη λειτουργία τέτοιων δομών.

 

Η απόφαση για χρήση στους “ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ”, αναμένεται να ληφθεί στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τρίτη 30 Ιανουαρίου) μετά από εισήγηση που θα κάνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νικόλαος Φουρκιώτης. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας. Υπενθυμίζεται τέλος, ότι το κτίριο έχει ολοκληρωθεί και είναι πλήρως λειτουργικό, ενώ έχουν ολοκληρωθεί και οι προμήθειες σημαντικών ιατρικών, παραϊατρικών, και τεχνολογικών υποδομών.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X