Ο καλός μας φίλος και συνεργάτης, Βουνοτρυπίδης Σωκράτης- Γιατρός, σε επιστολή του αναφέρει:

Η επίσκεψη του μακαριστού Μητροπολίτη Φλωρίνης-Αλμωπίας και Εορδαίας κ. Βασιλείου στην Πτολεμαϊδα έγινε στις  22 Αύγουστου του έτους 1961 προκειμένου να γίνουν τα θυρανοίξια του Νέου Ναού Ναού Αγίου Στεφάνου Πτολεμαϊδος, την επομένη στις 23 Αυγούστου του έτους 1961.

Στην εν λόγω τελετή παρευρέθηκαν οι ιερείς, οι εκκλησιαστικοί επίτροποι και οι ψάλτες των υπολοίπων ενοριών της πόλης.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Βασίλειος, φιλοξενήθηκε στην οικία του μέλους της εκκλησιαστικής επιτροπής Κωνσταντίνου Κιουρτσίδη, όπου παρατέθηκε την επομένη 23 Αυγούστου 1961 το επίσημο γεύμα, το οποίο επιμελήθηκε η οικοδέσποινα Κρινώ Κιουρτσίδου με την βοήθεια άλλων κυριών.

Η αναμνηστική φωτογραφία τραβήχτηκε στα σκαλοπάτια της οικίας Κιουρτσίδη, στην οποία φιλοξενήθηκε. Με την ευκαιρία, σημειώνω ότι ο Κωνσταντίνος Κιουρτίδης, ήταν επί μια δεκαετία μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ιερού Ναού του Αγίου Στεφάνου και ότι κατά την θητεία του, τοποθετήθηκε το γνωστό σε όλους ρολόι στο καμπαναριό του Αγίου Στεφάνου, το οποίο μετα τον πρώτο ενθουσιασμό, ο ήχος άρχισε να ενοχλεί τους περίοικους οι οποίοι επιθυμούσαν την διακοπή της λειτουργίας και όπως έγινε. Το ρολόι έμεινε γνωστό ως, το ΡΟΛΟΙ ΤΟΥΚΙΟΥΡΤΣΙΔΗ.

Στη φώτο μας, από την αριστερή πλευρά, από κάτω προς τα επάνω και κυκλικά δεξιά προς τα κάτω..

Με το χαμογελαστό προσωπάκι ο σιδηρουργός Χαλκίδης και ακολουθούν δίπλα οι Ιερείς, Κάσπαρης Γεώργιος του Αγίου Στεφάνου και Δημητρόπουλος Δημήτριος, η Σοφία Κιουρτσίδη- Βουνοτρυπίδη, ο Κώστας Κιουρτίδης, ο άγνωστος μα; X, ο μικρός Πέτρογλου, ο Γιατρός- Σωκράτης Βουνοτρυπίδης, η Σοφία Ελευθεριάδου, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Φλώρινας, Αθανάσιος Ρούκαλης, ο Νίκος Μπαλτάς, ο Κώστας Μαυριάς- του Καλού Σαμαρείτη, ο Καλαϊτζόπουλος Βασίλης, ο Δημοσθένης Εφραιμίδης και μετέπειτα Ιερέας, ο Μαλακόζης Ζαφείρης, ο Μπάρμπα Ανάστασης Παπαδόπουλος, ο Παναγιώτης Χατζησάββας και η σύζυγος του Δέσποινα, η Κρινώ Κ. Κιουρτσίδη, ο άγνωστος μας X και τα τρία εμφανή κοριτσάκια προς τα δεξιά, Δέσποινα Χατζησάββα, Μαίρη Δρακάκη και Δέσποινα Μαυρικάκη και στο κέντρο της ομήγυρης ο Μητροπολίτης μας, ΠΑΤΕΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.-

Σημείωση σύνταξης: Ευχαριστούμε τον καλό μας φίλο, Σωκράτη για την διορθωτική του παρέμβαση..

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X