Για τη δυνατότητα έκδοσης των πιστοποιητικών πολυτεκνικής ιδιότητας μέσω του gov.gr, μίλησε στην εκπομπή «Ραδιοεφημερίδα» με την Αναστασία Κοτζακόλιου η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Εορδαίας Μαρία Αντωνιάδου.

Όπως είναι γνωστό, πλέον τα μέλη των συλλόγων πολυτέκνων έχουν την δυνατότητα να κάνουν τα ίδια αίτηση για την έκδοση πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας μέσω του gov.gr, ενώ για την υποβολή της αίτησης απαιτείται η αίτηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης πολυτεκνικής ιδιότητας, ο αιτούμενος να είναι εγγεγραμμένο μέλος του συλλόγου της πόλης του, να έχει αριθμό μητρώου και να επιλέξει τον αντίστοιχο σύλλογο, όπως και να αποστείλει φωτογραφία από την μπροστά και την πίσω όψη του πολυτεκνικού πάσο.

«Το νεοσύστατο υπουργείο δίνει νέα κίνητρα για τους νέους γονείς και ευελπιστούμε να δοθούν και περισσότερα κίνητρα, μιας και το δημοκρατικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνιάδου, λέγοντας πως το επίδομα δεν είναι η λύση του προβλήματος αλλά βοηθάει.

Για το πιστοποιητικό, σημείωσε πως το πιστοποιητικό επικυρώνει μια πολύτεκνη οικογένεια για να πάρουν μόρια για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς στο δημόσια. Το πιστοποιητικό αφορά όλους τους πολύτεκνους με θεωρημένο πάσο, τόνισε, ενώ με θεωρημένο πάσο μπορούν οι πολύτεκνοι να πάρουν 50% μείωση στα δημοτικά τέλη, έκπτωση 10% στο σούπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ,  αλλά και εκπτώσεις σε μαγαζιά της πόλης.

Για τα κοινωνικά τιμολόγια του ρεύματος, η ίδια απάντησε πως ανακοινώθηκε πρόσφατα, ενώ δικαιούχοι είναι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα παιδιά και άνω με ετήσιο όριο οικογενειακού εισοδήματος τις 50.000 ευρώ και το ποσό να αυξάνεται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Η ένταξη θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ΗΔΙΚΑ, σημείωσε.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X