Σαφές μήνυμα πως θα είναι υπέρ νομικών ενεργειών σε ζητήματα ΑΠΕ, τηρώντας τις πάγιες θέσεις του, έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Χάρης Γκοβεδάρος, μιλώντας την Τρίτη το απόγευμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Top Channel.

Ο ίδιος με ανάρτησή του λίγες μέρες πριν είχε ουσιαστικά επικαιροποιήσει τις θέσεις τις οποίες έχει εκφράσει για το μεγάλο ζήτημα των ΑΠΕ εδώ και τρία χρόνια, κάτι που έγινε με αφορμή το ζήτημα της νομικής προσβολής της άδειας εγκατάστασης για το μεγάλο φωτοβολταϊκό στο Ορυχείο Αμυνταίου.

Το ζήτημα ήρθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με τον Χάρη Γκοβεδάρο να απουσιάζει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ήταν φανερός όμως ο προβληματισμός του για το τι θα έπραττε εφόσον ήταν στη συζήτηση.

(Δείτε το απόσπασμα από το 16.00-19.10)

«Είναι γνωστές οι θέσεις μου και έχω ενημερώσει σχετικά για κάποια πράγματα», είπε με νόημα ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, τονίζοντας πάντως πως στη συγκεκριμένη περίπτωση το έργο έχει προχωρήσει και ίσως είναι σωστό να διεκδικηθούν αντισταθμιστικά.

«Σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση θα είμαι υπέρ της νομικής προσβολής. Εδώ και 3 χρόνια έχω εκφραστεί καθαρά για το θέμα των ΑΠΕ. Στα πλαίσια της Δίκαιης Μετάβασης πρέπει η ΔΕΗ να επανοποδώσει τα εδάφη σε αγρότες και μεγάλους επενδυτές ώστε να υπάρξει άμεσο εργασιακό αποτύπωμα».

Στην πρόσφατη ανάρτησή του ο ίδιος τόνιζε μεταξύ άλλων: «ΝΑΙ μεν στις ΑΠΕ, με προϋποθέσεις δε…και απαραίτητα με νέο Χωροταξικό Σχέδιο ΑΠΕ.

Ούτε γραμμή παρέκκλισής μου από τα παραπάνω, τα οποία άλλωστε έχω εκφράσει πολλάκις και δημόσια τα τελευταία τρία χρόνια».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X