Για μεγάλη και “χαοτική” διαφορά μεταξύ γειτονικών περιοχών στη Δυτική Μακεδονία κάνει λόγο σε ανακοίνωση του,  ο γνωστός προγνώστης καιρού Γιώργος Βασιλειάδης αναφέροντας πως “ανακατεύεται η θερμοκρασιακή τράπουλα” στην περιοχή. 

Η ενημέρωση του Γ. Βασιλειάδη τονίζει τα παρακάτω:

“Άλλαξε ο καιρός μέσα στη νύχτα με την ενίσχυση ενός ΒΒΔ ανέμου να έχει προκαλέσει ανακάτεμα της θερμοκρασιακής τράπουλας που είχε προκαλέσει ο εγκλωβισμός του ψύχους των προηγούμενων ημερών.

Γειτονικές περιοχές παρουσιάσουν χαοτικές θερμοκρασιακές διαφορές.

Για παράδειγμα

Στο Ελεύθερο Γρεβενών, ένα καλά φυλαγμένο και αναστροφικό λεκανοπέδιο, η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους -8,8C, λίγο δυτικότερα, σε απόσταση 3,5χλμ στις Αμυγδαλιές Γρεβενών, η θερμοκρασία βρίσκεται στους 0,8C.

Άλλο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Πτολεμαιδας. Στον βιολογικό σταθμό στα 590μ υψόμετρο, η θερμοκρασία βρίσκεται στους -3C ενώ στο Στρατόπεδο της πόλης στα 600μ η θερμοκρασία βρίσκεται στους +3C.

Τέλος, χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Κίτρινης Λίμνης στον δήμο Κοζάνης, η θερμοκρασία στην Κτηνοτροφική Μονάδα που φιλοξενεί τον σταθμό στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους -7C ενώ στον σταθμό της ΔΕΗ στο Νότιο Πεδίο έφτασε τους +0,5C.”

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X