Λες και ήταν μια άποψη, που ήρθε “από άλλο πλανήτη” η άποψη του Δημάρχου Αμυνταίου Γιάννη Λιάση στον “Π”, στο περιθώριο της πρόσφατης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, συνεδρίαση που εξέταση την προσφυγή ή μη για το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο:

“Έχουμε πάρει μία απόφαση να έχουμε να παίρνουμε αρνητικές αποφάσεις γιατί όλα τα έργα ΑΠΕ όμως υπάρχει μια τελική κατάληξη, να αναπτύσσονται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις δικές μας αποφάσεις και στο τέλος θα λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά κι εμείς δεν θα πάρουμε καθόλου ανταποδοτικά. Τα έργα έχουν προχωρήσει σημαντικά και φοβάμαι πολύ ότι δεν είναι πια αναστρέψιμο. Ίσως ήρθε η ώρα σαν κοινωνία να διαπραγματευτούμε με τους επενδυτές ούτως ώστε να κερδίσει η τοπική κοινωνία. Διότι στο τέλος θα έχουμε πλήρη ανάπτυξη φωτοβολταϊκών και αιολικών, και η περιοχή δεν θα πάρει καθόλου ανταποδοτικά.”

Ρεαλιστής ο Γιάννης Λιάσης, μας εξέπληξε θετικά, διότι αν και διαφωνεί με την άναρχη ανάπτυξη των Φ/Β, εξέφρασε την παραπάνω θέση, η οποία εκτός από “πρωτοφανής” για αυτοδιοικητικό, θεωρείται και αντιδημοφιλής. Έχει όμως μεγάλη αξία, να συνειδητοποιήσουμε που βρισκόμαστε με έργα να βρίσκονται στα τελευταία στάδια κατασκευής τους, να αντιληφθούμε τις περιορισμένες δυνατότητες που μας δίνει η νομοθεσία και να επιδιώξουμε το “μη χείρον” που καθίσταται “βέλτιστον”, απαιτώντας να αποσπάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη για την τοπική κοινωνία.

ΥΓ. Ακόμα σημαντικότερο για τον Γιάννη Λιάση, είναι το γεγονός ότι ..δεν τον λες και “κυβερνητικό”…

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του εδώ:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X