Καμία αύξηση σε λογαριασμούς ύδρευσης και Τηλεθέρμανσης για το 2024 «και ας βγουν ελλειμματικοί οι προϋπολογισμοί», είναι η οριστική απόφαση της νέας δημοτικής αρχής Κοζάνης όπως επανέλαβε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Ματιάκης, μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ στην εκπομπή του Top Channel «Επί Παντός» και στο δημοσιογράφο, Παναγιώτη Πλιάτσιο.

Ο κ. Ματιάκης επανέλαβε πως υπάρχουν πολλοί καταναλωτές οι οποίοι διαπιστωμένα «δεν θέλουν να πληρώσουν» και ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν ενέργειες ενημέρωσης για ρύθμιση οφειλών αλλά και των επιπτώσεων σε όσους επιμένουν να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Μάλιστα ανακοίνωσε και την ενεργοποίηση του «Γραφείου Αστυνόμευσης Δικτύου» το οποίο θα λειτουργήσει με σκοπό τον εντοπισμό όσων «κλέβουν» νερό, ειδικά στα χωριά αλλά και στην πόλη όπως είπε, με σκοπό τον περιορισμό των ελλειμάτων και εκτίμησε πως εξοικονομηθεί ένα 10-15% της απώλειας.

Σε ότι έχει να κάνει με τα ανείσπρακτα της ΔΕΥΑΚ τόνισε πως αυτά αγγίζουν τα 32,5εκ. ευρώ με στοιχεία της 31/12/2022 και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός των οφειλών, ως μέτρο το οποίο δεν μπορεί να συνεχίσει από κάποιους οι οποίοι «θεωρούν όλους τους υπόλοιπους κορόιδα».

Το… σχέδιο της «σιωπής» και τα 200εκ. ευρώ

Ο κ. Ματιάκης παραδέχθηκε στον αέρα της εκπομπής ότι ο Δήμαρχος Κοζάνης δεν τοποθετήθηκε στη σύσκεψη της προηγούμενης Τετάρτης στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ενέργειας με αποκλειστικό θέμα την Τηλεθέρμανση.

«Είχαμε έναν σχεδιασμό που έλεγε ότι ο Δήμαρχος πρέπει να τους ακούσει όλους και μετά να μιλήσει, αλλά πέρασε η ώρα και έφυγε ο Υπουργός. Μίλησα εγώ στη σύσκεψη», υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Αναφέρθηκε στη δέσμευση του Υπουργού πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την Τηλεθέρμανση της Κοζάνης και στάθηκε στο ζήτημα της μελλοντικής λειτουργίας των Τηλεθερμάνσεων μέσω ΑΠΕ.

Όπως είναι γνωστό, θέση της νέας δημοτικής αρχής προεκλογικά ήταν το σχέδιο «eco- θέρμανση» το οποίο απευθυνόταν σε χιλιάδες νοικοκυριά στις τοπικές κοινότητες με την κατασκευή ενός τεράστιου φωτοβολταϊκου σε εκτάσεις της ΔΕΗ, με υπολογίσιμο κόστος τα 95εκ. ευρώ!!!

Ο κ. Ματιάκης αποκάλυψε χθες πως πλέον στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διεκδίκηση ενός μεγαλύτερου Φ/Β το οποίο θα τροφοδοτεί και την Τηλεθέρμανση Κοζάνης και όταν ρωτήθηκε για το υπολογίσιμο κόστος το όρισε στα 200εκ.!!!!

Στην απορία του δημοσιογράφου για το που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα η απάντηση ήταν από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, το Πράσινο Ταμείο κλπ. με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να σημειώνει:

«Θεωρείται ότι είναι πολλά τα 200εκ.;»

Τέλος αναφερόμενος στα μεγάλα χρέη της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ, τόνισε πως θα ζητηθεί πολιτική παρέμβαση για τη διαγραφή αυτών των χρεών που προκύπτουν από τους ρύπους και πρόσθεσε πως ήταν άδικη η ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία επιβλήθηκε, καθώς το κράτος ναι μεν επιδότησε τα νοικοκυριά όχι όμως και τις ΔΕΥΑ της χώρας:

«Αν δεν διαγραφούν θα τα ρυθμίσουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X