Όπως αναλυτικά σας είχε ενημερώσει ο «Π» τις προηγούμενες ημέρες, τα δημοτικά συμβούλια καλούνται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στη Γ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, με τη σχετική εγκύκλιο που ορίζει τον αριθμό κάθε οργάνου να καθορίζεται να φτάνει σε όλους τους Δήμους.

Η Γ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας θα έχει 75 μέλη, συν όσα προβλέπονται από την ειδική διάταξη που προβλέψει την ex officio συμμετοχή όσων ήταν και την προηγούμενη περίοδο μέλη του Δ.Σ. ΠΕΔ της ΚΕΔΕ και των υπόλοιπων οργάνων(εποπτικό συμβούλιο κλπ), με τις εκλογές να πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Εκεί εκτός από το 21μελες Δ.Σ. της ΠΕΔ στο οποίο συμμετέχουν απευθείας οι 13 Δήμαρχοι, θα εκλεγούν 8 δημοτικοί σύμβουλοι μέλη της Γ.Σ., καθώς και 4 δημοτικοί σύμβουλοι ως εκπρόσωποι στη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Να σημειωθεί πως η πλειοψηφία κάθε Δ.Σ. εκλέγει τα 3/5 των εκπροσώπων που δικαιούται κάθε όργανο και τα 2/5 ανήκουν στην αντιπολίτευση.

Σε όποιες περιπτώσεις οι δημοτικές αρχές έχουν εκλεγεί με ποσοστά άνω του 60% από την πρώτη Κυριακή, ακολουθείται αναλογική εκπροσώπηση.

Κάθε δημοτικό συμβούλιο θα εκπροσωπηθεί στη Γ.Σ. της ΠΕΔ ως εξής:

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X