Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Γιώργο Καραϊσκο, Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Κλιματικής Αλλαγής και εποπτείας Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως ο ίδιος τόνισε, ο δημοτικός στόλος του Δήμου Εορδαίας ήταν επί ποδός όλο το Σαββατοκύριακο όπως και παραμένει σε ετοιμότητα, σημειώνοντας ακόμη πως η κακοκαιρία ήταν αναμενόμενη και ο δήμος ήταν προετοιμασμένος. Είχε πραγματοποιήσει σχετική σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για τον αποχιονισμό και το προσωπικό του δήμου τέθηκε σε επιφυλακή από το μεσημέρι του Σαββάτου και παρέμεινε μέχρι να ολοκληρωθεί η ένταση των φαινομένων.

Τα μηχανήματα του δήμου επαρκούν για το οδικό δίκτυο του δήμου, όχι όμως όταν εμπλέκονται σε άλλες αρμοδιότητες, σημείωσε επίσης, αλλά όλα καλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Προτεραιότητα δόθηκε στο δρόμο για το Νοσοκομείο, όπως και το επαρχιακό οδικό δίκτυο για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, προσέθεσε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε σε περιοχές όπως Βλάστη, Ερμακιά, Πύργους, Κομνηνά, που δέχθηκαν αρκετό χιόνι, ωστόσο οι δρόμοι καθαρίστηκαν. Επίσης, έπεσε αρκετό αλάτι στο δίκτυο, ενώ και τη Δευτέρα κάνουν περιπολίες και καταγράφουν που πρέπει να πέσει αλάτι.

Ο κόσμος, κατέληξε, θα πρέπει να προσέχει όταν κινείται στα πεζοδρόμια, με τον δήμο όπου μπορεί να παρεμβαίνει.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X