Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αρκετοί ήταν οι πιστοί , που παρακολούθησαν τις Ιερές Ακολουθίες το διήμερο 20 και 21 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομνηνών, κατά τον εορτασμό του Αγίου Μάρτυρος Ευγενίου του Τραπεζουντίου, λαμβάνοντας και την ευλογία των Αγίων Λειψάνων του τιμωμένου Αγίου.

 

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου το απόγευμα τελέστηκαν ο Μέγας Εσπερινός και η Αρτοκλασία , ενώ σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ειρηναίου, ο οποίος πλαισιωμένος από τον Ιερό Κλήρο της περιοχής, κύρηξε το Θείο Λόγο αναφερόμενος και στο βίο του εορτάζοντος Αγίου. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Εορδαίας Δημήτριος Κυριακίδης , Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας και των Συλλόγων Κομνηνών.

Για τους κατοίκους του προσφυγικού χωριού ο εορτασμός αυτός έχει τεράστια σημασία ,σύμφωνα με τον αεικίνητο Ιερέα τους , Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο ,καθώς τους συνδέει με την πατρίδα των προγόνων τους .

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι γυναίκες της Τοπικής Κοινότητας ,εκτός από την φροντίδα για τον ευπρεπισμό του Ιερού Ναού , προσέφεραν σε όλους διάφορα πλούσια εδέσματα , μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

 

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X