Η Μάρω Βαμβουνάκη κυκλοφόρησε το 2008 το μυθιστόρημα «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο», από τις εκδόσεις Φιλιππότης, και οι θρυλικοί Πυξ Λαξ τραγούδησαν σε στίχους της ίδιας συγγραφέως το ομότιτλο τραγούδι που στο ρεφραίν του έλεγε:

Για τις παλιές αγάπες μην μιλάς
Στα πιο μεγάλα θέλω κάνουν πίσω
Δεν άντεξαν μαζί και χάθηκαν μακριά
Κρυφτήκαν στις σπηλιές χαμένων παραδείσων.

***

Αυτά σε ό,τι αφορά τις παλιές αγάπες.

Ωστόσο, το σημερινό ερώτημα για μας είναι πού πάνε οι παλιές συνεργασίες και οι παλιές φιλίες (σ. σ. αν υπήρξαν).

Και η απάντηση;

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας!

Και ιδού γιατί:

(αντιγράφουμε από σχετικό ρεπορτάζ του e-ptolemeos.gr)

“… Γιάννης Κιοσές και Γιώργος Κασαπίδης αντάλλαξαν στην προηγούμενη συνεδρίαση κάποιες εκφράσεις, στη διαδικασία της Πέμπτης όμως, με το θέμα να «καίει» τα πράγματα ξέφυγαν.

Η τοποθέτηση Κιοσέ επί του θέματος της προσφυγής για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, προκάλεσε την έκρηξη Κασαπίδη ο οποίος έκανε λόγο για «κωλοτούμπα», με τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας να αρπάζει την ευκαιρία και να επιτίθεται στον πρώην Περιφερειάρχη:

«Εσύ μας τις έμαθες τις κωλοτούμπες, σε ζήσαμε, ήρθες τώρα να μας πεις ότι δε σε άκουγε κυβέρνηση», είπε ο Γιάννης Κιοσές, απαντώντας ουσιαστικά και στο επιχείρημα Κασαπίδη ότι κυβερνητικά στελέχη και Βουλευτές δεν υποστήριξαν τα αιτήματα της δικής του περιφερειακής αρχής.

Μάλιστα ο Γιάννης Κιοσές πρόσθεσε: «Εμείς δεν ρωτάμε τον πνευματικό μας…»

Η απάντηση Κασαπίδη ήρθε σε έντονο ύφος:

«Δεν ξέρω αν ενοχλήθηκε για την κωλοτούμπα, ας μας πει που διαφωνούσε, πλην όταν αποφάσισε να κάνει την κωλοτούμπα. Αν έχω εγώ πνευματικό είναι δικό μου θέμα, δεν ήμουν ούτε υποκριτής ούτε Φαρισαίος».”

***

Μετά απ’ αυτή τη στιχομυθία των δύο παλιών συνεργατών, εμείς αν ήμασταν στη θέση του κ. Γιώργου Κασαπίδη, θα κάναμε άμεσα την εξής κίνηση.

Θα εξαγγέλλαμε την ίδρυση Σχολής Κωλοτούμπας και θα εγγράφαμε, δωρεάν και τιμής ένεκεν, ως πρώτο μαθητή τον κ. Γιάννη Κιοσέ!

***

Καλό είναι να μπει και λίγο χιούμορ στο Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί μάλλον βάρυνε πολύ το όλο κλίμα και είμαστε ακόμα στις πρώτες μέρες της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου.

 

Ζεστάθηκαν λόγω της δεύτερης θέσης.

Ιδιαίτερη κινητικότητα εμφανίζουν τελευταία τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας πήγε καλά, καθώς έγινε αρκετή κινητοποίηση, ενώ όπως μαθαίνουμε συζητούνται και άλλες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να πάρουν για να κάνουν πιο εμφανή την παρουσία του κόμματος στην περιοχή.

***

Πολλοί αποδίδουν την κινητικότητα αυτή στο ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα να κερδίζει τη δεύτερη θέση στις πανελλαδικές μετρήσεις και αυτή η εξέλιξη λειτουργεί ως ένα κίνητρο.

Κοντολογίς, φαίνεται να ζεστάθηκαν με αυτή την προοπτική και κάνουν ό,τι μπορούν για να την κατοχυρώσουν και στις ευρωεκλογές που θα έχουμε σύντομα.

Γι’ αυτό και με ορίζοντα τις κάλπες αυτές είναι πολύ πιθανό να δούμε και άλλες εκδηλώσεις με διοργανώτρια τη Νομαρχιακή.

***

Υ.Γ. Κάποιους τους ξένισε η παρουσία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σκανδαλίδη στην κοπή της βασιλόπιτας της Ν.Ε. καθώς παραπέμπει σε άλλες εποχές και ορισμένοι ισχυρίζονται πως δεν ταιριάζει με το πρόσωπο που προσπαθεί το κόμμα να βγάλει σήμερα προς τα έξω.

Παρόλα αυτά, υπήρξαν και ορισμένα ιστορικά στελέχη της περιοχής που χάρηκαν πολύ με την παρουσία του καθώς τους συνδέουν πολλά χρόνια συνεργασίας αλλά και φιλίας.

Αλλά έτσι γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις αφού δεν είναι ποτέ δυνατόν να τους έχεις ευχαριστημένους όλους.

Πάντως η αισιοδοξία του κ. Σκανδαλίδη πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον σε ανοδική πορεία δεν εξέπληξε κανένα απ’ όσους τον γνωρίζουν απ’ τα παλιά.

Πάντοτε αισιόδοξος ήταν και από μικρός…

Αντικρουόμενες εκτιμήσεις…

Μέχρι την ώρα που γραφόταν οι γραμμές αυτές για τα αποτελέσματα της σύσκεψης που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την περασμένη Τετάρτη με θέμα την τηλεθέρμανση, δημόσια είχαν εκφραστεί οι δύο από τους τέσσερις βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης που ήταν παρόντες, η κ. Καλλιόπη Βέττα και ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Αμανατίδης.

Διαβάζοντας τις τοποθετήσεις αυτές διαπιστώνει κανείς πως εκφράζουν αντικρουόμενες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Δεν ξέρουμε σε ποιο κλίμα θα κινηθούν άλλες απόψεις, αν υπάρξουν.

Το σίγουρο είναι πως πολύ σύντομα κάποιοι θα δικαιωθούν και κάποιοι όχι.

Μακάρι οι δικαιωμένοι να είναι αυτοί που είδαν θετικά αποτελέσματα.

Αλλά θα είναι;

Θα φανεί…

Περισσότερα για το θέμα αυτό από Δευτέρα πάλι.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X