Με δεικτικό τρόπο σχολίασε τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα και τη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ενέργειας με θέμα την Τηλεθέρμανση ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Χάρης Γκοβεδάρος, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ο ίδιος μάλιστα δε δίστασε να σημειώσει πως δεν μπορούμε να μιλάμε για Δίκαιη Μετάβαση αν η περιοχή απωλέσει το αγαθό της φθηνής Τηλεθέρμανσης και θύμισε τις δεσμεύσεις των «αξιωματούχων του κέντρου» οι οποίοι βεβαίωναν για το αντίθετο.

Μάλιστα στην τοποθέτησή του υποστηρίζει πως οι καταναλωτές θα στραφούν σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης και προτείνει ως ελάχιστα αντισταθμιστικά, συγκεκριμένα μέτρα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση Γκοβεδάρου:

«Θυμάμαι στο πρόσφατο παρελθόν αξιωματούχους του κέντρου να βεβαιώνουν ότι δε θα απωλεσθεί το ΑΓΑΘΟ της τηλεθέρμανσης στα πλαίσια της Δίκαιης Μετάβασης.

Προφανώς και η τηλεθέρμανση θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξαρτήτως τρόπου τροφοδοσίας της.

Όμως με ενδεχόμενο διπλασιασμό της τιμής της, δε θα αποτελεί πλέον ΑΓΑΘΟ…με συνέπεια οι καταναλωτές να αρχίσουν να στρέφονται σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.

Αν λοιπόν απωλεσθεί το ΑΓΑΘΟ της φθηνής τηλεθέρμανσης, δε μπορούμε να ομιλούμε για “Δίκαιη” Μετάβαση, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη θέρμανση…

Ως ελάχιστα αντισταθμιστικά στα πλαίσια της Δίκαιης Μετάβασής, αποτελούν:

προγράμματα “εξοικονομώ” και φωτοβολταϊκών στις στέγες για όλες τις κατοικίες και τα επαγγελματικά κτίρια της Δυτικής Μακεδονίας και ανεξαρτήτως του τρόπου θέρμανσης…»

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X