Παρθενική διαδρομή σήμερα συρμού του Μετρο σε ολόκληρη τη βασική γραμμή, χωρίς οδηγό, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου

Ο συρμός του μετρό ανέπτυξε ταχύτητα που έφτασε στις ευθείες τα 80 km/ωρα μέχρι το σταθμό Βενιζέλου ενώ στις καμπύλες η ταχύτητα ήταν κατά μέσο όρο στα 50 με 60 km/ώρα.

Σε κάθε σταθμό που περνούσε, ο συρμός “έκοβε” ταχύτητα ώστε ο χρόνος να είναι ίδιος με τις στάσεις που θα κάνουν οι συρμοί για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών.

Έτσι με αυτό το ρυθμό διέσχισε όλη τη βασική γραμμή σε 17 λεπτά.

Η χωρητικότητα κάθε συρμού είναι 450 άτομα. 18.000 επιβάτες θα εξυπηρετούνται την ώρα ενώ μέχρι 300.000 επιβάτες- στους πάνω από 20 συρμούς – θα εξυπηρετούνται καθημερινά.

Η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ένας συρμός ανά 1,5 λεπτό. Εκτιμάται ότι με τη λειτουργία του Μετρό, 57.000 λιγότερα αυτοκίνητα την ημέρας θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η βασική γραμμή εκτίνεται σε 9,6 χλμ. από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι το αμαξοστάσιο στην Πυλαία, με 13 σταθμούς.

Κάθε στάση έχει απόσταση η μία από την άλλη 500 με 700 μέτρα.

Σε ότι αφορά την επέκταση του Μετρό προς δυτικά, το επόμενο διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις.

Στάση στο σταθμό της Βενιζέλου

Ο συρμός κατά το σημερινό δρομολόγιο σταμάτησε στο σταθμό της Βενιζέλου, ο οποίος σύμφωνα με τον υφυπουργό υποδομών Νίκο Ταχιάο είναι η μοναδική εκκρεμότητα και θα είναι πλήρως έτοιμος μέχρι τον Ιούλιο.

Στην κανονική λειτουργία του μετρό, η διαδρομή έκτασης 9,6 χλμ. από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι και το αμαξοστάσιο στην Πυλαία σε 13 σταθμούς, θα γίνεται μέσα σε 17 λεπτά.

Κάθε στάση έχει απόσταση η μία από την άλλη 500 με 700 μέτρα. Το τρένο θα πιάνει ταχύτητα έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Για την Δυτική γραμμή :

Η επέκταση της οδού Λαγκάδα θα είναι θεωρητικά πριν τον τερματικό του ΝΣΣ ενώ στο επόμενο
διάστημα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την χάραξη της γραμμής προς δυτικά.

«Η διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε και με τη συμμετοχή του υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα τελειώνει με τη βεβαιότητα ότι τον Νοέμβριο του ’24 θα έχουμε παραδώσει σε λειτουργία το μετρό της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Ταχιάος, κάνοντας λόγο για μια σημαντική καμπή για την αυτοπεποίθηση της πόλης. «Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να ανακοινώσουμε και το πρόγραμμα επεκτάσεων του μετρό της Θεσσαλονίκης. Για μας προτεραιότητα έχει η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, η οποία έχει πραγματικά ανάγκη σύνδεσης με το μετρό. Έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της μελέτης ανάπτυξης μετρό Θεσσαλονίκης και δουλεύουμε με την Ελληνικό Μετρό ως υπουργείο για να παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα στους φορείς της πόλης πώς θα εξελιχθεί το μετρό στα χρόνια που έρχονται», δήλωσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε και στο Flyover λέγοντας ότι το έργο θα παραδοθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.

«Έχουμε δεσμευτεί ότι το μετρό θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που θα σταματούσε την εξέλιξη του μετρό», είπε από την πλευρά του ο κ. Εξάρχου, τονίζοντας ότι για την εταιρεία το έργο είναι απόλυτη προτεραιότητα και πως ο ίδιος και η ομάδα του είναι καθημερινά πάνω από το έργο, προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Πηγή: https://www.rthess.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X