Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Λύσανδρο Μεταξά, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών.

Κληθείς να σχολιάσει τις εντάσεις που ξέσπασαν στο περιφερειακό συμβούλιο Δ. Μακεδονίας στην έναρξη της συνεδρίασης, ειδικά για το θέμα ορισμού υπευθύνου για την πληρωμή των ενταλμάτων προς τις πληρωμές για τις τράπεζες. Το θέμα συζητήθηκε για 50 λεπτά, με τον κ. Μεταξά να λέει πως έγινε «για τη δημιουργία εντυπώσεων», τονίζοντας πως ο κ. Βόσδου που έκανε «τη φασαρία, έχει μνήμη χρυσόψαρου», κατηγορώντας τον ότι έρχεται στα συμβούλια χωρίς ουσία και πως συνέχεια διακόπτει τους συνομιλητές του.

Μάλιστα είχε προηγηθεί και παρόμοιο περιστατικό στην πρώτη συνεδρίαση, καθώς και στην Περιφερειακή Επιτροπή, με τον κ. Μεταξά να λέει πως ο κ. Βόσδου «κάνει show» και στο τέλος ψηφίζει τα πάντα. «Δυστυχώς δεν έχουμε ουσιαστική αντιπολίτευση και αυτό φαίνεται. Συντάσσονται πίσω από τον κ. Βόσδου οι υπόλοιποι», τόνισε ακόμη με έμφαση, λέγοντας πως από εδώ και πέρα καλό θα ήταν να υπάρξει μια διαφορετική γραμμή.

Επίσης, ανανεώθηκαν οι πληρωμές μέσω της Περιφέρειας για το επίδομα που δίνεται στους επικουρικούς γιατρούς, με τον κ. Μεταξά να λέει πως σχεδιασμός της Περιφερειακής αρχής είναι να αυξηθεί. Ακόμη, στόχος είναι να γίνουν επαφές ώστε να υπάρξει υπερδέσμευση κονδυλίων για να μπουν όλα τα σχέδια στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ρώτησε, μάλιστα, σε τι ήταν θετική η αντιπολίτευση μέχρι σήμερα και όχι στείρα, λέγοντας πως θα πρέπει η αντιπολίτευση να συνειδητοποιήσει ότι πέρασαν οι εκλογές. Ακόμη, ο κ. Μεταξάς σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τα νομικά πρόσωπα, λέγοντας πως θα πρέπει κάποια να παυθούν. Καταλόγισε στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή ότι άφησαν στον «αέρα» τιμολόγια από την περιφερειακή αρχή Καρυπίδη, αναφερόμενος στο παράδειγμα της ΕΠΤΑΚ και όχι μόνο. Με αφορμή τη συζήτηση για τα νομικά πρόσωπα, ο κ. Μεταξάς είπε ότι θα γίνει ένα περιφερειακό συμβούλιο μόνο για το θέμα αυτό, προσθέτοντας ότι οι διοικήσεις των προσώπων αυτών θα περάσουν από το περιφερειακό συμβούλιο και σε αυτά θα συμμετάσχουν και μέλη της αντιπολίτευσης.

Κληθείς να σχολιάσει τις απευθείας αναθέσεις Κασαπίδη λίγες ώρες πριν λήξη η θητεία του (για εκτυπώσεις λευκωμάτων κ.α.) αλλά και η επαναδραστηριοποίηση μέσω αυτού του τρόπου της ΕΠΤΑΚ (φορέας που συζητώντας ότι θα κλείσει), ο κ. Μεταξάς απάντησε πως είναι πολύ χρήσιμα τα εν λόγω εργαλεία και «αυτοί που φώναζαν ότι θα κλείσει είναι αυτοί που 30/12 έκοβαν τιμολόγια. Αυτά να τα ρωτήσετε στο ΔΣ της εταιρείας που κόπηκαν τα τιμολόγια και στην αντιπολίτευση», όπως είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως ο κόσμος θα κρίνει ποιος είναι ο καθένας.

Ερωτηθείς για την οικονομική κατάσταση της ΕΠΤΑΚ, ο κ. Μεταξάς απάντησε πως θα γίνει συζήτηση για τα νομικά πρόσωπα και θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση σχετικά.

Για τη ΝΔ και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Στα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. μεταξάς επανέλαβε ότι όπου ήταν το έκανε για να προσφέρει και όχι με έμμισθες θέσεις, δηλώνοντας «στρατιώτης» και προσθέτοντας με έμφαση πως «δεν αντέχω άλλο να με τσουβαλιάζουν».

Για το νομοσχέδιο με τα ομόφυλα ζευγάρια, απάντησε πως η ΝΔ είναι δημοκρατικό κόμμα και έδωσε μια ελευθερία και δεν περιμένει 160 βουλευτές, παρά 120 από το κόμμα, αναμένοντας να περάσει το νομοσχέδιο με τις σύμφωνες γνώμες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο καθένας έχει δικαίωμα στο να συμβιώσει και να ζήσει με όποιον θέλει. Δεν έχω μελετήσει πολύ το νομοσχέδιο και διαβάζοντας τα δημοσιεύματα θεωρώ ότι αυτό που κάνει ο πρόεδρος είναι κάτι πολύ θετικό και εκτιμώ ότι οι βουλευτές θα πράξουν σωστά».

 

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X