Το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας “Αντώνιος Κεραμόπουλλος”, στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – EPAS”, αναγορεύτηκε “Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα EPAS οργάνωσαν μια σειρά δράσεων που είχαν ως θεματικές τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις πολιτικές περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της ΕΕ σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα των παραπάνω δράσεων κατατέθηκαν προς αξιολόγηση στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας είχε τη χαρά και την τιμή να αναγορευθεί “Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Παράλληλα, οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, τιμήθηκαν με τον τίτλο του Junior Ambassador και Senior Ambassador αντίστοιχα, αναλαμβάνοντας να συνεχίσουν την εκστρατεία ενημέρωσης της σχολικής και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας σε ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωση.

Για την επιτυχία αυτή μιλούν στο e-ptolemeos και στην Κούλα Πουλασιχίδου η Διευθύντρια του Λυκείου Μαρία Χαϊτίδου και η Υποδιευθύντρια Μυρσίνη Κακλείδου.
Σας παραθέτουμε τη συνέντευξη .

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X