Σε ένα μεγάλο βήμα, προχωρεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που θα καλύψει Ιατρικές ανάγκες για όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Αναφερόμαστε στην ενίσχυση της ογκολογικής πτέρυγας, η οποία με τους δύο μόνιμους γιατρούς της, αντιμετωπίζει μεγάλο φόρτο εργασιών.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι περίπου 200 πάσχοντες προσέρχονται τον μήνα για χημειοθεραπείες και τουλάχιστον 150 στα εξωτερικά ιατρεία.
Όμως για το θέμα των ακτινοβολιών, οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Θεσσαλονίκη ή την Λάρισα, με τις γνωστές ταλαιπωρίες, την κόπωση και τα έξοδα.

Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο με την σύμφωνη γνώμη της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, προχώρησε στη συνεδρίασή του (28-11-2023) στην απόφαση της έγκρισης εγκατάστασης και λειτουργίας Ακτινοθεραπευτικής Μονάδας στο Μποδοσάκειο, όπου στη νέα πτέρυγα υπάρχουν άφθονοι χώροι για να φιλοξενηθεί.
Επίσης την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2023 το Διοικητικό Συμβούλιο του Μποδοσάκειου, συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε την έγκριση σύνταξης μελέτης Ακτινοθεραπευτικής Μονάδας, που προβλέπει την διαμόρφωση χώρων, την μόνωση και την προμήθεια των απαραίτητων μηχανήματων.

Εξουσιοδότησε μάλιστα την αναπληρούσα Διοικήτρια κ. Δέσποινα Καρασαββίδου, να προβεί στις δέουσες ενέργειες, που περιλαμβάνουν τις επαφές με τους τοπικούς φορείς, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Δήμο Εορδαίας και ΑΝΚΟ.

Ακόμη θα υπάρξουν επαφές με το ίδρυμα Μποδοσάκη, το ίδρυμα Νιάρχος για οικονομική υποστήριξη του εγχειρήματος, καθώς και με τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, που δίνει την τελική έγκριση.

Για το παραπάνω πολύ σοβαρό θέμα, συγκατένευσε και ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο οποίος υποσχέθηκε την διάθεση Ιατρού – Ακτινοθεραπευτή για την λειτουργία των εξειδικευμένων μηχανημάτων.

Τις παραπάνω ειδήσεις και ενέργειες δέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση, οι πολίτες της περιοχής, οι πάσχοντες και οι σύλλογοι καρκινοπαθών του Νομού μας, δεδομένου ότι θα μπορούν να νοσηλεύονται εδώ, χωρίς να αναγκάζονται να μετακινούνται.

Άλλο ένα καλό βήμα του Μποδοσάκειου που αναβαθμίζει την παροχή Υγείας στην περιοχή μας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X