Με διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά με εμφανές το κλίμα και στις δύο πλευρές ότι δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, νυν και πρώην Δήμαρχος Κοζάνης σχολίασαν το ζήτημα του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2024 και το κατά πόσο η καθυστέρηση ψήφισής του θα δημιουργήσει ζήτημα στη διοργάνωση της Αποκριάς(μεταξύ άλλων).

Το όλο θέμα βγήκε στην επιφάνεια από συνεχόμενες δημόσιες συνεντεύξεις των Αντιδημάρχων Κώστα Κουρού και Γιάννη Ιωαννίδη, οι οποίοι έστρεψαν τα βέλη τους προς την πρώην δημοτική αρχή, ενώ δημιούργησαν παράλληλα κλίμα ανησυχίας και «απειλής» για τη διοργάνωση της Αποκριάς.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης σημείωσε πως μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου ο Δήμος θα έχει κανονικά προϋπολογισμό και έστειλε μήνυμα πως η Αποκριά θα γίνει κανονικά «παρά τα όποια προβλήματα ενδεχομένως να παρουσιάζονται».

Η Δημοτική Επιτροπή ψήφισε τη Δευτέρα το πρωί τον προϋπολογισμό του Δήμου Κοζάνης, με την πρώην Οικονομική Επιτροπή να έχει εγκρίνει το σχέδιο στις 22-12 και το Λάζαρο Μαλούτα να επισημαίνει πως αυτό που δεν είχε γίνει ήταν η γνώμη του παρατηρητηρίου «δουλειά την οποία κάνει η αρμόδια υπηρεσία».

Σε κάθε περίπτωση όπως είπε, η Αποκριά θα γίνει κανονικά διότι σημαντικές επιλογές όπως η κατασκευή των αρμάτων και των νοντάδων έχουν σύμβαση από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Αυτό που απομένει είναι οι συμβάσεις για τις προμήθειες κρασιού και κιχιών «διαδικασία δεν θέλει χρόνο», σύμφωνα με το Λάζαρο Μαλούτα, ο οποίος πρόσθεσε:

«Ήταν όλα γνωστά, αν υπήρχε πίεση όπως λένε οι Αντιδήμαρχοι γιατί δεν συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα η δημοτική επιτροπή;».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X