Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας (15/1/2024), η ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία του κόμματος από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο σχετικά με την ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το παρών στα γραφεία της Πειραιώς, έδωσαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, και από το Μέγαρο μαξίμου οι Γιάννης Μπρατάκος και Κυρα Κάπη.

Παρόντες αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ., ακόμα και υπουργοί όπως ο Δημήτρης Καιρίδης και η Σοφία Βούλτεψη. Αρκετοί βουλευτές της περιφέρειας απου προσήλθαν στα γραφεία της ΝΔ άνοιξαν τα χαρτιά τους και με δηλώσεις τους τοποθετήθηκαν υπέρ της ρύθμισης. Παράδειγμα, ο Γιώργος Κωτσός από την Καρδίτσα, η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη από την Εύβοια, ο Νεοκλής Κρητικός της Λακωνίας και η Σέβη Βολουδάκη των Χανίων. Πάντως πληροφορίες από την Πειραιώς αναφέρουν ότι ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την κυβερνητική ρύθμιση κρατώντας όμως χαμηλούς τόνους.

Αμέσως μετά την αρχική τοποθέτηση – ενημέρωση του Ακη Σκέρτσου τον λόγο πήρε ο βουλευτής Κωστας Γκιουλέκας λέγοντας πως «δεν είναι σωστό να ζητάμε από τους βουλευτές να απέχουν εφόσον δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία» για να του απάντηση ο Γιάννης Μπρατάκος πως «είμαστε ένα συντεταγμένο κόμμα και όχι καφενές». «Δεν κάνουμε μασάζ κάνουμε κουβέντα για να βρούμε έναν κοινό τόπο» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο βουλευτή Πειραιά Νίκος Βλαχάκος ο οποίος διερωτήθηκε για το αν θα πρέπει να ρωτούν τα παιδιά αν θέλουν να μεγαλώσουν σε τέτοιες οικογένειες. «Εγώ είμαι από τη Μανη και τον Πειραιά και θα είναι δύσκολα για τα παιδιά σε αυτές τις περιοχές» συμπλήρωσε ο Νίκος Βλαχάκος.

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό έδωσε η Ειρηνη Αγαπηδακη, αναπληρώτρια υπουργός υγειας η οποία σημείωσε πως σε περιπτώσεις υιοθεσίας το παιδί ερωτάται μετά τα 12 έτη.

Ωστόσο, τα αίματα άναψαν μεταξύ του Ανδρέα Κατσανιωτη και του Θανάση Δαβάκη σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης με τον δεύτερο να αφήνει αιχμές λέγοντας πως η ενημέρωση είναι παρωχημένη. «Βέβαια ενημερώθηκαμε αναλυτικά από το τικ τοκ του κ. Πατελη» φέρεται να είπε ο Θανάσης Δαβάκης.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι η ΝΔ έχει αδιαμφισβήτητο ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης στη Βουλή και την κοινωνία.

Πηγή: parapolitika.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X