Η εκπομπή Ζουν Αναμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε την Έφη Μιχελάκη, Πολιτευτή ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της «Ομάδας Κρούσης» του Στέφανου Κασσελάκη.

Ερωτηθείς για το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεργασία με τον νέο πρόεδρο, η κ. Μιχελάκη απάντησε πως ο κ. Κασσελάκης οργανώνει τα επόμενα βήματα με στόχο την άσκηση πολιτικής, με τον ίδιο να είναι πλαισιωμένος από νέα πρόσωπα και μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις στο κόμμα ενόψει του συνεδρίου.

Αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο που αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η κ. Μιχελάκη απάντησε πως θα στηρίξουν την πρωτοβουλία όποτε και αν αποφασίσει να την φέρει προς ψήφιση ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται να γίνουν τομές και η ίδια η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για τις «ρωγμές» που υπάρχουν εσωκομματικά της ΝΔ.

Ερωτηθείς αν είναι πρόβλημα να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο από την Κ.Ο. της ΝΔ, η κ. Μιχελάκη απάντησε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα πάντα επικοινωνιακά και η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τα πάντα σοβαρά και στέκεται στο ύψος του, συναινώντας σε θέματα που υποστηρίζουν. «Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται όλα επικοινωνιακά», σημείωσε ακόμη.

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα των μη κρατικών Πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι έρχεται βίαια, σε αντίθεση με το γάμο ομόφυλων, και λέγοντας πως θα έπρεπε να υπάρχει ένας σοβαρός διάλογος για όλα τα θέματα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση του άρθρου 16, τόνισε πως έπρεπε να γίνει σοβαρός διάλογος πριν το φέρει, τονίζοντας ότι πλήττονται τα ήδη υποστελεχωμένα δημόσια πανεπιστήμια,  λέγοντας πως υπάρχει μια τρομερή ασέβεια απέναντι στο προσωπικό των Πανεπιστημίων που διαπρέπουν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Ήταν μεθοδευμένες οι κινήσεις της κυβέρνησης, από την προηγούμενη τετραετία», σημείωσε ακόμη η κ. Μιχελάκη, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανοίγει τόσο σοβαρά ζητήματα με τόσο βιαστικό τρόπο. «Το άρθρο 16 είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορούν να υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια», είπε ακόμη, λέγοντας πως με τις εν λόγω προθέσεις της κυβέρνησης διευρύνονται οι ανισότητες και ο φτωχός γίνεται φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος.

«Η κυβέρνηση λέει ότι για όλα φταίει  ο ΣΥΡΙΖΑ ή εξωγενείς παράγοντες. Οι ίδιοι κυβερνάνε πέντε χρόνια δεν φταίνε για τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδότησε τα πανεπιστήμια, αύξησε τα τμήματα και η κυβέρνηση τα κατάργησε», ανέφερε επίσης η κ. Μιχελάκη. Επίσης, προσέθεσε πως σήμερα φέρνει η κυβέρνηση μη κρατικά πανεπιστήμια, λέγοντας πως «δεν θα έρθει κανένα Harvard στην χώρα μας και δεν θέλουμε η εκπαίδευση και η παιδεία στη χώρα μας να γίνουν προϊόν εμπορίου», ξεκαθαρίζοντας ότι η συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι.

Ερωτηθείς για το κάλεσμα Κασσελάκη στις Σπέτσες και η ίδια θα παραβρεθεί, απάντησε πως σαν «εντεκάδα» είναι ανοιχτοί στις προσκλήσεις που θα έρθουν, σχολιάζοντας σε σχέση με τη νέα φιλοσοφία Κασσελάκη, απάντησε πως είναι μια τιμητική πρόσκληση αλλά είναι και φοβερά εντυπωσιακή, που ωστόσο έχει συμβεί και στον παρελθόν (λ.χ. από τον Καραμανλή). Μάλιστα απέδωσε την πρόσκληση στην προσπάθεια Κασσελάκη να δώσει ποιότητα στα πράγματα.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση Τεμπονέρα ώστε να μην εξελιχθεί το συνέδριο σε «φιέστα», είπε πως είναι πράγματα που έχουν ξανασυζητηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν φέρνουν κάτι νέο στο δημόσιο διάλογο.

Τέλος, σχολιάζοντας τα όσα γράφτηκαν για τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα επανέλθει με νέο κόμμα, απάντησε πως η πορεία του έχει δείξει πως σέβεται τους πάντες και τα πάντα, λέγοντας επίσης ότι κάνει πάντα πολύ προσεκτικές κινήσεις και δεν απογοητεύει κανέναν.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X