Σε περίπου 8-9 μήνες υπολογίζεται η αποκατάσταση του τμήματος της Ε.Ο. Φλώρινας- Καστοριάς, με το πρόβλημα να εντοπίζεται σε δύο διαφορετικά σημεία, μετά τις κατολισθήσεις και την υποχώρηση του υπεδάφους που υπήρξε από την προηγούμενη κακοκαιρία εντός του 2023.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο 11ο χλμ. της Ε.Ο. όπου η κυκλοφορία έχει εκτραπεί μέσω της Κοινότητας Ακρίτα, ενώ στο κομμάτι εντός του Πισοδερίου δεν υπάρχει δυνατότητα εκτροπής και η κυκλοφορία διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Η αποκατάσταση προβλέπεται να γίνει με κοινή εργολαβία σε ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 1.470.000 ευρώ σύμφωνα με τις μελέτες της ΑΝΚΟ και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τα χρήματα να αντλούνται στο μεγαλύτερο μέρος από το Υπουργείο Εσωτερικών και περίπου 270.000 από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης.

Το Τεχνικό Δελτίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Εσωτερικών με πρόθεση της Περιφέρειας να είναι σε ένα περίπου μήνα να υπάρξει ανάδοχη εργολαβία και τη μέθοδο αποκατάστασης να είναι διαφορετική για τα δύο συγκεκριμένα σημεία, λόγω της μορφολογίας του εδάφους και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν κατά περίπτωση.

Στο 11ο χλμ. θα τοποθετηθεί τοιχίο αντιστήριξης, ενώ στο κομμάτι εντός της Κοινότητας Πισοδερίου η αποκατάσταση θα γίνει με τη μέθοδο των συρματοκιβωτίων.

Την περιοχή επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Χάρης Γκοβεδάρος, συνοδευόμενος από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Έδρας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ηλία Γιαννόπουλο Ηλία και Αθανάσιο Βούρα, προκειμένου να επιθεωρήσου την υφιστάμενη κατάσταση.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X