Τελικά το έχει η μοίρα να είναι κοντά στη θρησκεία οι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής. Το ζήσαμε με τον προηγούμενο Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη ο οποίος ήταν βαθιά θρησκευόμενος. Τα “κρούσματα” όμως ανεβαίνουν. Την Κυριακή στον Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννη στην Πτολεμαΐδα, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος έψαλε το “Πιστεύω” και ο Γιώργος Αμανατίδης το “Πάτερ ημών”. Λέτε να είναι μεταδοτικό;

 

Δεν έμεινε ασχολίαστο το ευχαριστήριο μήνυμα προς το Δήμαρχο αλλά και τους συνεργάτες της, της απερχόμενης Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δ. Εορδαίας Αναστασίας Πράπα. Είναι από τους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν αξιοποιήθηκαν από τον Παναγιώτη Πλακεντά, τουλάχιστον στην πρώτη φάση της δεύτερης θητείας του.
Το προσεκτικά γραμμένο μήνυμα που είχε ενωτικό χαρακτήρα και έντονη συναισθηματική φόρτιση, όπως ήταν αναμενόμενο συζητήθηκε σε όλα τα …πηγαδάκια των εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου.

 

Και επειδή έγινε πολλή κουβέντα για τους Αντιδημάρχους, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου η θητεία τους είναι μόλις ένας χρόνος, για την ακρίβεια κάτι λιγότερο από ένα χρόνο. Πρόκειται για μια τακτική που εφαρμόζει από την προηγούμενη θητεία ο Δήμαρχος (αλλά και άλλοι Δήμαρχοι στην περιοχή), η οποία δεν τον “δεσμεύει” για το μέλλον. Έτσι, μπορεί στα τέλη του 2024 να το ..ξανασκεφτεί και να ανανεώσει τη θητεία τους, ή να αντικαταστήσει όσους δεν είχαν καλή απόδοση.

 

Τέλος, σε ότι αφορά τους Αντιδημάρχους, αξίζει να προσθέσουμε το εξής: Πολλοί, έχουν ξεχάσει, πως το σημαντικότερο τμήμα της θητείας είναι το τελευταίο. Είναι πολύ καλύτερο να θητεύσει ένας δημοτικός σύμβουλος ως Αντιδήμαρχος στο δεύτερο μισό της θητείας, καθώς θα κοντεύουν οι επόμενες εκλογές. Και είναι γνωστό, πως είναι πολύ σημαντικό για έναν αιρετό να κάνει εκλογές ως εν ενεργεία Αντιδήμαρχος, παρά σαν πρώην Αντιδήμαρχος.

 

Ο Λύσανδρος Μεταξάς, εκτός από Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών θα είναι και Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας. Ένα όργανο με αυξημένο ρόλο σε σχέση με τις προηγούμενες θητείες. Μένει να δούμε ποιοι θα αναλάβουν τα νομικά πρόσωπα στα οποία συμμετέχει η Περιφέρεια, όπως για παράδειγμα η ΕΠΤΑΚ και το Κέντρο Περιβάλλοντος.

 

“Τον έφαγε” ο ανασχηματισμός. Είχε διαρρεύσει πως είχε προγραμματισμένο επίσημο ταξίδι στη Δυτική Μακεδονία, ο απερχόμενος Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ήταν κανονισμένο να επισκεφθεί νοσοκομεία της περιοχής, και να συμβάλλει στην ανάδειξη νέων δομών που δημιουργούνται ή πρόκειται να δημιουργηθούν. Ο Πρωθυπουργός όμως είχε άλλη άποψη. Ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό, η άνοδος Χρυσοχοΐδη ακυρώθηκε αφού αυτός μετακινήθηκε σε άλλο Υπουργείο, και τώρα είμαστε σε αναμονή για τον προγραμματισμό της ατζέντας του νέου Υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη. Πάντως, αν ερχόταν, η άφιξη του θα είχε συμπέσει με τη διαταγή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Μποδοσάκειο, μετά το θάνατο του βρέφους.

 

Έσπασε η παράδοση που ήθελε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να ψηφίζεται ομόφωνα. Ο Νίκος Σαμαράς, “πλήρωσε” τόσο τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ το οποίο λειτούργησε τιμωρητικά, όσο και την επιμονή της παράταξης του Γιώργου Κασαπίδη να διατηρεί ψηλά τους τόνους σε μια αντιπαράθεση που ξεκίνησε γρηγορότερα από ότι έπρεπε.

 

Μπορεί να συνεχίζεται ο ιδιότυπος “δικαστικός εμφύλιος” στην παράταξη Αμανατίδη, σε κάθε περίπτωση όμως την Τετάρτη ορκίζεται Περιφερειακή Σύμβουλος η Ελένη Χονδροματίδου εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ. Μέχρι το ΣτΕ έφτασε η διαδικασία επανακαταμέτρησης. Μέχρι τότε πάντως, οι γυναίκες περιφερειακοί σύμβουλοι θα είναι περισσότερες κατά μία, όπως επίσης θα είναι και οι Εορδαίοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X