Σε δεινή κατάσταση έχουν περιέλθει οι περίπου 60 ιδιοκτήτες φορτηγών από την περιοχή των Σερβίων οι οποίοι εκτελούσαν τα δρομολόγια μεταφοράς κάρβουνου από το ορυχείο του Προσηλίου προς τον ΑΗΣ Μελίτης, σύμφωνα με τη σύμβαση την οποία έχουν υπογράψει με τη ΔΕΗ.

Η σύμβαση αυτή αν και είναι σε ισχύ, έχει ουσιαστικά διακοπεί από τις 4 Νοεμβρίου, καθώς ο ΑΗΣ Μελίτης δεν εντάσσεται στο σύστημα και δεν έχει ανάγκη τροφοδοσίας από το ορυχείο του Προσηλίου με αποτέλεσμα οι 58 μεταφορείς να έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους και να έχουν βγάλει σε ταμείο ανεργίας και τους εργαζομένους τους.

Τη Δευτέρα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών βρέθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Αμανατίδη, ζητώντας και τη δική του παρέμβαση ώστε να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η σύμβαση προβλέπει τη μεταφορά ακόμα 145.000 τόνων κάρβουνου, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν την εκτέλεση ακόμα και στο ελάχιστο των 20.000 τόνων, ώστε να μην ανασταλεί πλήρως η δραστηριότητά τους, ενώ προτείνουν και τη λύση μεταφοράς 800-1000 τόνων ημερησίως προς τη μονάδα «Πτολεμαΐδα 5» κάτι που θα μειώσει και το κόστος μεταφοράς, καθώς τα δρομολόγια θα είναι σε πιο κοντινή απόσταση.

Το θέμα της αναστολής του μεταφορικού έργου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην περιοχή των Σερβίων, καθώς η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι μία από τις βασικές στην οικονομία του τόπου, με το Δήμαρχο Σερβίων, Χρήστο Ελευθερίου να δηλώνει επίσης τη στήριξή του στα αιτήματα των μεταφορέων.

Πλέον ο Περιφερειάρχης θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να βρεθεί λύση το ερχόμενο διάστημα με τη ΔΕΗ, με τους μεταφορείς να περιμένουν τις όποιες εξελίξεις.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X