Πολλαπλά ήταν τα οφέλη των μαθητών/τριών από τη συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «ΝΙΦΑΔΑ». Τέτοιου είδους δραστηριότητες αναπτύσσουν τις κινητικές, γνωστικές, συναισθηματικές, κοινωνικές δεξιότητες και στάσεις των μαθητών/τριών και συμβάλλουν στην ανθεκτικότητα, ενσυναίσθηση, επίλυση συγκρούσεων και μείωση προβλημάτων συμπεριφοράς, εξοπλίζοντας τους για μια ολοκληρωμένη και επιτυχημένη ζωή. Επιπρόσθετα, τα δύο πολύ όμορφα βιβλία που χάρισε ο Δήμος Εορδαίας για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «ΝΙΦΑΔΑ» έρχονται να ενισχύσουν τις παραπάνω δεξιότητες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Εορδαίας για τα πολλαπλά «δώρα» που προέκυψαν λόγω της συμμετοχής των μαθητών/τριών μας στο πρόγραμμα!

Τα βιβλία, τα οποία θα αξιοποιηθούν κατάλληλα από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, είναι:

«Ο γύρος του κόσμου με μια βαλίτσα» της Δόξας Κωτσαλίδου: Το παραμύθι αφορά μια “Μαγική Βαλίτσα”, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ανακαλύπτει την κρυμμένη αλήθεια όλης της Ζωής! Χαρά και λύπη, πόλεμος και ειρήνη, γέλιο και δάκρυ, φώς και σκοτάδι, θάνατος και ζωή… Ο Γύρος του Κόσμου με μια Βαλίτσα, αναδεικνύει μέσα από το παραμύθι μια αλήθεια. Είναι η αλήθεια της ζωής μέσα σε ένα παραμύθι! Είναι το ταξίδι που οφείλει να πραγματοποιήσει ο κάθε άνθρωπος, να δει το καλό, αλλά και το κακό, την ειρήνη αλλά και τον πόλεμο, τη χαρά αλλά και τη λύπη, την ομορφιά, αλλά και την ασχήμια… Ένα «παιχνίδι» χωρίς νικητή… Γίνε και εσύ ένας ταξιδευτής του Κόσμου! Ανακάλυψε όλες τις κρυμμένες αλήθειες του και πρόσεξε… να διαλέξεις τις ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ!!!

«Το βιβλιοστρατιωτάκι», του Γιώργου Μπουμπούση: ένας τεχνίτης κατασκευάζει ένα μεταλλικό στρατιωτάκι με μια χάρτινη καρδιά, σκισμένη από βιβλίο. Και τότε το στρατιωτάκι φωνάζει «Θέλω να γίνω βιβλίο»! Πού θα καταλήξει το στρατιωτάκι και πώς νιώθει για τα όνειρά του; Ποια είναι η μυστηριώδης μπαλαρίνα που ξεπηδάει από ένα βιβλίο και του αποκαλύπτει ένα μεγάλο μυστικό; Δεν έχουμε παρά να το διαβάσουμε και να τολμήσουμε να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς πολέμους και απώλειες … με ανθρωπιά που θα τους διδάξουμε παρά μόνο με το παράδειγμά μας.

 

Νατάσα Μάγκου
γυμνάστρια

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X