Την Ελένη Χονδροματίδου και όχι το Βασίλη Κατσαούνη αναμένεται να δούμε στις επόμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς η δικαστική «διαμάχη» των δύο για την τελευταία εκλόγιμη θέση στην παράταξη Αμανατίδη δεν έχει λήξει.

Όπως σας είχε ενημερώσει ο «Π» λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία της 17ης Δεκέμβρη, το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε αποφασίσει πως την 11η θέση καταλαμβάνει τελικώς η Ελένη Χονδροματίδου, απόφαση που όμως είχε δικαίωμα να προσβάλλει ο Βασίλης Κατσαούνης, με αποτέλεσμα να είναι αυτός που ορκίστηκε κανονικά μαζί με το υπόλοιπο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Βασίλης Κατσαούνης στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Μάλιστα βρέθηκε κανονικά και στα έδρανα της πρώτης συνεδρίασης την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, όμως στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο τη θέση του θα πάρει η Ελένη Χονδροματίδου η οποία έχει κληθεί να ορκιστεί την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στο γραφείο του Περιφερειάρχη στη ΖΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» η πράξη αυτή δεν θα είναι η τελευταία, καθώς ο Βασίλης Κατσαούνης έχει κατάθεση αίτηση αναίρεσης στο ΣτΕ, με την οριστική απόφαση να αναμένεται σε περίπου δύο(2) μήνες όπως τονίζουν νομικοί κύκλοι.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια περιπέτεια που ταλαιπωρεί και τους δύο(2) υποψηφίους Αμανατίδη, οι οποίοι αρχικώς είχαν ισοψηφήσει, η εκλογή κρίθηκε με κλήρωση στο Πρωτοδικείο Κοζάνης και η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται όπως είδατε παραπάνω.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X