Μπορεί στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό το τελικό «0-0» να θεωρήθηκε πολύτιμο αποτέλεσμα, το επίσης ισόπαλο χωρίς τέρματα παιχνίδι με το Μακεδονικό στην Ευκαρπία, ίσως να αφήνει μια μικρή πικρία στην Κοζάνη.

Η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τη φετινής σεζόν, παίζοντας ένα γεμάτο 90λεπτο και αναγκάζοντας ουκ ολίγες φορές τους περίπου 70 φίλους της που βρέθηκαν στις κερκίδες για να την ενισχύσουν, όχι απλά να απονείμουν τα συγχαρητήρια αλλά να πάρουν ένεση ελπίδας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Βέβαια η απουσία του γκολ παραμένει το μεγάλο πρόβλημα, καθώς ακόμα και σε αυτή την ολοκληρωμένη εμφάνιση που άγγιξε το τέλειο, οι φάσεις στην αντίπαλη εστία έγιναν με το σταγονόμετρο και τα δίχτυα δεν κουνήθηκαν για ακόμη μία φορά.

Μαχητικότητα, πάθος και διεκδίκηση κάθε μπάλας έστειλαν το Μακεδονικό σε ρόλο κομπάρσου στον αγώνα, πλην του πρώτου 15λπετου όπου η Κοζάνη αναζήτησε λίγο τα πατήματά της και ίσως να απειλήθηκε σε μία- δύο στιγμές.

Από εκεί και πέρα δεν ένιωσε σε κανένα σημείο την πίεση του αντιπάλου, ο οποίος κατάλαβε πως πρέπει να αμυνθεί ώστε να περιορίσει τη σαφή ανωτερότητα της Κοζάνης.

Και εκεί που το παιχνίδι έδειχνε πως θα βρεθεί η φάση για το πολύτιμο γκολ, η τελική ενέργεια δεν ήρθε, 1-2 καλές ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ και η Κοζάνη μπορεί να λέει ότι δικαιούταν κάτι καλύτερο από τον έναν βαθμό.

Με Μπογκντάνοβιτς πολύ σταθερό για άλλο ένα παιχνίδι, τους Κούφα Σουλιώτη να εμπνέουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο κέντρο της άμυνας η Κοζάνη προσπάθησε να βγάλει μπάλες από πίσω σε ένα σχετικά βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Τάτσης στα αριστερά σε μια εξαιρετική εμφάνιση και ο αρχηγός Πάνος από τα δεξιά, χωρίς πολλές πρωτοβουλίες αλλά με την εμπειρία και την καθοδήγηση των υπόλοιπων ανέβασαν την ομάδα, ενώ Αναστασόπουλος και Νάστος στο κέντρο παγίωσαν τη γνωστή σιγουριά και κατάπιαν τους αντιπάλους τους.

Μαζί τους και ο Ίτσιος για να δώσει περαιτέρω ποιότητα στο κεντρικά χαφ, με τον τραυματισμό του όμως στο πρώτο ημίχρονο να αλλάζει τα σχέδια και τη θέση του να παίρνει ο Αλέξανδρος Δόρρης, ο οποίος κατέγραψε μια συγκλονιστική εμφάνιση κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες.

Ο Καλλέργης είχε 2-3 καλά σουτ προς την εστία και εξαιρετικές ενέργειες από τα αριστερά που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε κάτι καλύτερο, ενώ αρκετά πάλεψε και ο Σιατραβάνης.

Στην αιχμή της επίθεσης βρέθηκε ο Ποζατζίδης ο οποίος είχε το πρώτο σουτ στον αγώνα πολύ νωρίς, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έχασε μοναδική ευκαιρία να γράψει το 0-1 όταν εξ επαφής δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Η Κοζάνη έβγαλε τις γνωστές περγαμηνές της στο γήπεδο, σε υψηλή μάλιστα ένταση, υπάρχει όμως πάντα αυτή η μεγάλη ανησυχία της έλλειψης γκολ που θα λυθεί με σωστές και ποιοτικές προσθήκες στις θέσεις της επιθετικής γραμμής.

Παίκτες υπάρχουν στο μπλοκάκι των υπευθύνων της ομάδας, εισηγήσεις έχουν γίνει για ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε ομάδα και της Super League 1 αλλά και σε ομάδες της Super League 2 και πλέον η υπόθεση περνάει στα χέρια της διοίκησης για να δοθεί το τελικό ΟΚ.

Επόμενη αγωνιστική για την Κοζάνη με τη Νίκη Βόλου στο ΔΑΚ την Κυριακή, με την ομάδα να αναζητά γκολ και νίκη ώστε να εδραιωθεί στις καλές θέσεις της βαθμολογίας εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Δείτε εδώ δηλώσεις Διγκόζη και παικτών της Κοζάνης

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X