Μέσα σε ιδιαιτέρως ενθουσιώδες και συγκινητικό κλίμα τελέστηκε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία Εκκλησία η μνήμη του Αγίου Ιωάννου, η πρώτη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Πτολεμαΐδας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολήτου μας κ.κ. Ειρηναίου , παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου .

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε από καρδιάς τον ιερατικό προϊστάμενο Πατέρα Θωμά Μανάδη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αλλά και το ευλογημένο πλήρωμα της Εκκλησίας για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν , ενώ αναφέρθηκε με γλαφυρότητα στη μεγάλη σημασία της εορτής και στο βίο του εορτάζοντος Αγίου .

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο π. Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και νυν Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, η π. Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου , ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Πτολεμαΐδας Σπύρος Τάσιος και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Πάντως είναι γεγονός πώς ο νέος Ποιμενάρχης μας έτυχε Λαμπρής υποδοχής από όλες τις Ενορίες, τις οποίες έως τώρα επισκέφτηκε , καθώς ο ίδιος ήρθε στον τόπο μας με θερμή καρδιά και ανοιχτή αγκαλιά προς το ποίμνιό του, ζητώντας μέσα από τη νέα του Εκκλησιαστική Οικογένεια, να πορεύονται μαζί προς Δόξα Θεού!

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X