Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Μάρκο Βύρλιο, Εντεταλμένο Σύμβουλο, Υπεύθυνο για θέματα Αξιοποίησης πρώην ΑΕΒΑΛ – ΒΙΟΠΑ Α.Ε.. στο Δήμο Εορδαίας.

Ερωτηθείς πόσο μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος της ΑΕΒΑΛ ώστε να προσελκύσει επενδύσεις στην περιοχή, ο κ. Βύρλιος απάντησε πως «το ΒΙΟΠΑ είναι ο μοναδικός χώρος που μπορεί να γίνει ένας μεγάλος μοχλός ανάπτυξης για την Εορδαία. Είναι αναξιοποίητος τα τελευταία 20 χρόνια και η διοίκηση προηγούμενη και τωρινή είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει το χώρο στο μέγιστο. Υπάρχει ήδη μια επένδυση που προχωράει, από το ΕΚΕΤΑ, τον Κόμβο Καινοτομίας Υδρογόνου, όπου πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες».

Ακόμη, ανέφερε πως υπάρχουν ακόμη δύο με τρεις ακόμη προτάσεις από οικονομικούς κολοσσούς στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν δείξει πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για επενδύσεις. «Χρειαζόμαστε να μείνει ο κόσμος στην περιοχή μας. Αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μας πληγώνει όλους», ανέφερε ακόμη, λέγοντας πως σχεδόν κάθε μέρα τέσσερα ΑΦΜ αλλάζουν και γίνονται εξωτερικού, γεγονός ενδεικτικό της κατάστασης.

Σε ό,τι αφορά τον χρονικό ορίζοντα των επενδύσεων, απάντησε πως εντάσσονται στο Σχέδιο Απολιγνιτοποίησης, μιας διαδικασίας χρονοβόρας, εκτιμώντας ότι ως το καλοκαίρι θα υπάρξουν μεγάλες εξελίξεις στον τομέα, με τον δήμο να κινεί πολύ έντονα το συγκεκριμένο κομμάτι.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X