Ένα ειδικό καθισματάκι για την ασφαλή μεταφορά του νεογέννητου παιδιού τους, προσέφερε η Τροχαία Κοζάνης στο ζευγάρι που έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί του 2024.

Πρόκειται για μία κίνηση η οποία πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά από την Τροχαία Κοζάνης, η οποία προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να στείλει το μήνυμα για μηδενικά ατυχήματα στους δρόμους και ασφάλεια των παιδιών στις μετακινήσεις τους.

«Οφείλουμε να μεριμνούμε για την απόκτηση κυκλοφοριακής παιδείας από μικρές ηλικίες», τόνισε ο διοικητής της Τροχαίας, Λευτέρης Καραδίσογλου και πρόσθεσε:

«Δεν νοείται μεταφορά παιδιού χωρίς να είναι τοποθετημένο σε παιδικό κάθισμα ή να συγκρατείται με άλλα ειδικά μέτρα συγκράτησης. Η οδική ασφάλεια ξεκινάει από το σπίτι μας. Στα πλαίσια της προσπάθειας μας θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε όλο τον κόσμο προς αυτήν την κατεύθυνση».

Σε ερώτημα του «Π» για τον αν οι έλεγχοι δείχνουν τήρηση των μέτρων από τους γονείς στη μεταφορά των παιδιών, σημείωσε πως σε πολύ μεγάλο βαθμό τηρείται ο κώδικας αλλά υπάρχει πρόβλημα όταν τα παιδιά μεταφέρονται από παππούδες οι οποίοι δεν διαθέτουν δεύτερο ή τρίτο κάθισμα για το αυτοκίνητό τους:

«Κατά πολύ μεγάλο βαθμό βλέπουμε ότι ο κόσμος τηρεί τον κώδικα πιο πολύ για την ασφάλεια του παιδιού. Δεν ξέρω πόσο κοστολογείται η ασφάλεια του παιδιού σας. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι το παιδί πρέπει να προστατεύεται. Ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι σε μερικές μεταφορές από παππούδες, δεν φροντίζουν να έχουν δεύτερο τρίτο κάθισμα. Είμαστε αυστηροί και κάθετοι σε τέτοια ζητήματα δεν θα περάσει χωρίς να τιμωρηθεί τέτοια παράβαση».

Ο ευτυχισμένος πατέρας, Γιάννης Τιούλης, ευχαρίστησε την Τροχαία και τόνισε πως είναι πολύ ουσιαστικό το πρώτο δώρο για το γιο του καθώς προέχει η ασφάλειά του. Μάλιστα αποκάλυψε πως ο μικρός είναι αρκετά ζωηρός και θα το χρειαστεί καθώς «μοιάζει τον μπαμπά του και θα γίνει ΠΑΟΚ».

Το πρώτο παιδί του 2024 ήρθε στον κόσμο στις 2.46 το πρωί της Δευτέρας 1 Ιανουαρίου.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X