Δεν ήταν αναμενόμενο για πολλούς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι παρατάξεις Ζεμπιλιάδου και Κασαπίδη δεν ψήφισαν τον Νίκο Σαμαρά για την προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αντίθετα η παράταξη του Γιώργου Αμανατίδη ψήφισε τις προτάσεις των δύο συνδυασμών για τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα στη μυστική ψηφοφορία που έγινε.

Ενώ λοιπόν ο νικητής συνδυασμός που επειδή έχει την απόλυτη πλειοψηφία θεωρητικά δεν το έχει ..ανάγκη, διαμορφώνει κλίμα ενότητας και στηρίζει τις επιλογές των “αντιπάλων” του, όμως οι αντίπαλοι του, δεν στηρίζουν τις επιλογές της πλειοψηφίας.

Πρόκειται για μία πρώτη νίκη του συνδυασμού Αμανατίδη σε ηθικό τουλάχιστον επίπεδο (αλλά και εκ του αποτελέσματος σε επίπεδο τακτικής) αφού κλέβει τις εντυπώσεις δείχνοντας διάθεση συνεργασίας. Πέραν αυτού, αξιοσημείωτη είναι η στάση των δύο συνδυασμών απέναντι στον Νέο πρόεδρο Νίκο Σαμαρά, σημαντική προσωπικότητα που κινείται σε ήπιους τόνους, ο οποίος την “πλήρωσε”.

Να σημειωθεί τέλος, ότι αν και δεν είναι υποχρεωτική η ομόφωνη ψήφιση του Προέδρου, είναι σημειολογική η ισχυρότατη η παράδοση που θέλει διαχρονικά να είναι συναινετικό το προεδρείο, κάτι που ανέκαθεν σέβονταν όλες οι παρατάξεις. Μια παράδοση που σημειολογικά φέτος έσπασε και πιθανόν να προμηνύει πολεμικό κλίμα στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού μας Συμβουλίου.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X