Ο Καλός Σαμαρείτης ανταποκρίθηκε και φέτος στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που πλήττουν τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανέχεια και μοίρασε πλουσιοπάροχα δέματα για την περίοδο των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Συνολικά μοιράστηκαν περισσότερα από 500 δέματα σε 150 δικαιούχους, τα οποία περιλάμβαναν τρόφιμα, καθαριστικά είδη και παιχνίδια.

Συγκεκριμένα τα δέματα τροφίμων περιείχαν: μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας, ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, βούτυρο, τσουρέκι, κασέρι, γάλα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, ζυμαρικά (σπαγγέτι, παστίτσιο, κριθαράκι), ρύζι, φακές, φασόλια, ρεβύθια, πατάτες, χυμό, ζάχαρη, αλάτι, μαρμελάδα, luncheon meat, σάλτσα, αλεύρι, φαρίνα, δημητριακά τύπου flakes, αυγά, μπισκότα, σοκολάτες, πραλίνα φουντουκιού, κρουασάν, κονσέρβες, χαλβά, μπισκότα, άνθος αραβοσίτου, φρυγανιές, μήλα, αντισηπτικά μαντιλάκια κλπ.

Τα δέματα καθαριστικών ειδών περιείχαν καθαριστικό πατωμάτων, απορρυπαντικό πιάτων και χλωρίνη.

Τα παιχνίδια ήταν για όλα τα παιδάκια των σιτιζόμενων οικογενειών

Οι δικαιούχοι είναι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας και των κοινοτήτων ολόκληρης της Εορδαίας, σύμφωνα με τις καταστάσεις που τηρεί ο σύλλογός.
Όλη αυτή η βοήθεια κατέστη δυνατή χάρη στις απλόχερες δωρεές συμπολιτών μας, σχολείων, της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και εταιρειών που πρόσφεραν τρόφιμα, παιχνίδια και οικονομική βοήθεια για την αγορά όλων αυτών των ειδών.

“Σας ευχαριστούμε που κρατάτε ζωντανό και ακμάζον το φιλανθρωπικό έργο στην Εορδαία”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το ΔΣ του Καλού Σαμαρείτη και οι εθελοντές, οι οποίοι εύχονται Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X