Σε αναμμένα κάρβουνα οι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Εορδαίας, εν αναμονή και της ανακοίνωσης του Παναγιώτη Πλακεντά για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις αντιδημάρχων. Οι συναντήσεις του, ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη στο Δημαρχείο Εορδαίας με πρόσωπα που έχει στο πλάνο του για τις Αντιδημαρχίες, ενώ οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, πιθανότατα την Πέμπτη που είναι και η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

2,5 χρόνια θα είναι η θητεία των Αντιπεριφερειαρχών του Γιώργου Αμανατίδη, η οποία ξεκίνησε χτες με την ανάρτηση της σχετικής απόφασης στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Αν και ο Περιφερειάρχης είχε εισηγήσεις που του έλεγαν να είναι μονοετής η θητεία, αποφάσισε πως οι Αντιπεριφερειάρχες πρέπει να έχουν χρόνο αρκετό ώστε να καταρτίσουν σχέδιο και να το δουν να υλοποιείται.

 

Μεγάλες προσδοκίες για το νέο έτος, αλλά και τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο διατυπώθηκαν κατά την εκδήλωση ανταλλαγής ευχών το πρωί της Τρίτης, στο Επιμελητήριο Κοζάνης. Μια εκδήλωση που προσελκύει πολλούς επιχειρηματίες μέλη του ΕΒΕ, αλλά και όλον τον πολιτικό κόσμο. Οι επιχειρηματίες και τα επαγγελματικά σωματεία έκαναν έκκληση να ενισχυθεί η τοπική επιχειρηματικότητα. Φυσικά, ο πήχης έχει ήδη ανέβει πολύ ψηλά.

 

Μετά και την ανακοίνωση των Αντιπεριφερειαρχών, στα πολιτικά “πηγαδάκια” πλέον συζητιέται το μέλλον του Γιώργου Κασαπίδη, και το αν τελικά θα τοποθετηθεί σε κάποια κυβερνητική θέση, στο τιμόνι για παράδειγμα κάποιου οργανισμού, όπως φημολογείται εδώ και εβδομάδες. Μέχρι τότε, θα παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

 

Οι Δήμαρχοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παραμένει στη θέση του. Αυτό αναμένετο να γίνει κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στο Δ.Σ. Αμυνταίου. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, μάθαμε πως πρόκειται να προταθεί από τον Γιάννη Λιάση για Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ιορδάνης Μπάντης, Πρόεδρος και επί δημαρχίας του Άνθιμου Μπιτάκη.

 

Φαίνεται να κέρδισε ο Δήμος Εορδαίας, το στοίχημα και της φετινής Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Πολλοί οι επισκέπτες στην πόλη της Πτολεμαΐδας, οι οποίοι δεν είναι μόνο ετεροδημότες, αλλά και δημότες όμορων δήμων που ήρθαν ώστε να επισκεφτούν το θεματικό πάρκο και να παρακολουθήσουν τις πολλές εκδηλώσεις.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X