Μήπως και άλλα κόμματα θα ήθελαν να έχουν έναν Κασσελάκη;

Ούτε τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων δεν μπορούν να ησυχάσουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάζουμε στο χθεσινό e-ptolemeos το ρεπορτάζ με τίτλο «Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο Κασσελάκη: Ο Τσίπρας, οι κορυφαίοι και τα ερωτηματικά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε προσωπικό δάνειο προς το κόμμα, καθώς τόσο οι «τρύπες», αλλά και οι επείγουσες υποχρεώσεις δεν μπορούσαν να περιμένουν το… 2024».

Και το ρεπορτάζ ξεκινάει ως εξής:

“Με τη φράση «νομίζαμε… ότι θα κάναμε Χριστούγεννα» υποδέχτηκαν αρκετά από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία την είδηση της δανειοδότησης του κόμματος από τον «κουμπαρά» του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, καθώς αυτή τάραξε απότομα την εορταστική γαλήνη των τελευταίων ημερών.

Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, αλλά και μακριά από τις πολιτικές υποχρεώσεις λόγω των αργιών, βουλευτές και κομματικά στελέχη έπιασαν από νωρίς χθες το μεσημέρι τα τηλέφωνα, όταν διαρροές της Κουμουνδούρου αποκάλυψαν τη σολομώντεια λύση που επελέγη τελικά, για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών, καθώς το κομματικό ταμείο είναι κατά πολύ μείον.

Νέος κύκλος εσωστρέφειας

Κλείνοντας τους λογαριασμούς του 2023, ο κ. Κασσελάκης φέρεται να προχώρησε σε προσωπικό δάνειο προς το κόμμα, καθώς τόσο οι «τρύπες», αλλά και οι επείγουσες υποχρεώσεις, όπως η καταβολή δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους στα κομματικά μέσα δεν μπορούσαν να περιμένουν το… 2024.”

***

Ο καθένας αξιολογεί όπως νομίζει την ενέργεια του Προέδρου του κ. Κασσελάκη.

Εμείς, υποθέτουμε πως, ίσως και άλλα κόμματα θα ήθελαν να έχουν έναν Πρόεδρο που μπορεί να τους δανείζει στις δύσκολες οικονομικές τους στιγμές.

Και όλα τα κόμματα, μικρά και μεγάλα, περνάνε, θα περάσουν, ή έχουν περάσει τέτοιες στιγμές.

Αρκεί βέβαια να του αποπληρώνουν τα όποια δανεικά για να μη βρεθεί ο άνθρωπος στη δύσκολη θέση να κάνει την καρδιά του πέτρα και να βγάλει το κόμμα σε… πλειστηριασμό!

 

Άρχισε η προσέγγιση;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που απόρησαν διαβάζοντας πως ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος παραχώρησε πριν λίγες μέρες συνέντευξη στην ΑΥΓΗ της Κυριακής, την εφημερίδα που εκφράζει τις απόψεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Κάτι τέτοιο παλιότερα δύσκολα θα συνέβαινε, όχι για τον κ. Κουκουλόπουλο ειδικά αλλά για το σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

***

Το ότι συνέβη και μάλιστα παραχωρήθηκε μια ολόκληρη σελίδα για να φιλοξενηθούν οι απόψεις του πρώην Υπουργού και υπευθύνου του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ , πολλοί το εξέλαβαν ως μια γενικότερη αλλά και σαφή αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ προς το τρίτο σε δύναμη κόμμα της Βουλής, το οποίο όμως και σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φλερτάρει πολύ έντονα με τη δεύτερη θέση στην περίπτωση που θα γίνουν εκλογές, και με το αξίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ορισμένοι βέβαια, το πήγαν πιο πέρα.

Το είδαν σαν μια προσπάθεια προσέγγισης των δύο πολιτικών χώρων.

***

Πιθανότατα να βιάζονται ή να έχουν καλπάζουσα φαντασία.

Το ότι στελέχη ένθεν κακείθεν των δύο πολιτικών χώρων, που όσο γειτονικοί θεωρούνται άλλο τόσο μακριά φαίνεται να βρίσκονται κάποιες φορές, έχουν εκφράσει κατά καιρούς την άποψη πως πρέπει να γίνει η προσέγγιση τους για να αντιμετωπίσουν από κοινού τη σημερινή παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι γεγονός.

Αλλά γεγονός είναι, επίσης, πως κάτι τέτοιο δεν έχει φανεί μέχρι τώρα.

 

Στα βαθιά με το καλημέρα!

Η αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης που φοβούνταν πολλοί στην Κοζάνη, ειδικά μετά απ’ αυτή που αποφασίστηκε από την ΔΕΤΗΠ στην Πτολεμαΐδα η οποία και θα κριθεί τις επόμενες μέρες από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, τελικά δεν ήρθε.

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε να παραμείνουν τα τιμολόγια (τηλεθέρμανσης και νερού) ως έχουν προκειμένου ν’ αποφασίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αν θα τα αυξήσει ή όχι.

***

Έτσι, προέκυψε το εύλογο ερώτημα, τι θα κάνει η νέα Δημοτική αρχή της Κοζάνης.

Το πόσο δύσκολα είναι τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό και υπήρξαν αρκετά ρεπορτάζ για το θέμα αυτό και στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες εισηγήθηκαν ήδη αυξήσεις.

Η απόφαση όμως είναι στη διακριτική ευχέρεια του νέου Δημάρχου κ. Γιάννη Κοκκαλιάρη και των συνεργατών του που θα πρέπει να σταθμίσουν όλα τα δεδομένα και ανάλογα να πράξουν.

Μια απόφαση που μόνο εύκολη δεν θα είναι και με την οποία αποδεικνύεται πως είναι υποχρεωμένοι να πέσουν στα βαθιά με το καλημέρα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X