Την Παρασκευή  22 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 09:00 1ο έγινε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου στην με το θεατρικό έργο:  «Η μπουγάδα του Άι-Βασίλη»  της Κυρίτση Ιωάννας και εικονογράφηση Ελίζας Βαβούρη. Το θεατρικό ετοίμασαν με πολύ μεράκι, κέφι, χορό, ανατροπές αλλά και δυσκολίες (λόγω των διαφορετικών κτιρίων στέγασης των μαθητών/τριών που συμμετείχαν) οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής:

Γεωργία Βέικου,  Κελενίδου Παρθένα,  Καλλιρόη Μήτκα, Δημήτρης Μπισίρης, Κυριακή Κριαράκη, Μάγκου Νατάσα Γυμνάστρια

Η υπόθεση του έργου αφορά την προετοιμασία του  Αϊ-Βασίλης και τις δουλειές που τον περιμένουν μέχρι να έρθει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς: το τύλιγμα των  τελευταίων πακέτων, την επισκευή του έλκηθρου, την ετοιμασία της επίσημης στολής του, αυτής της κόκκινης, που βάζει μια φορά το χρόνο, το μοίρασμα των δώρων. Όμως μια δυσάρεστη έκπληξη τον περίμενε… ένας απαίσιος μαύρος λεκές στολίζει το αριστερό μανίκι της επίσημης στολής. «Σίγουρα θα έγινε από τις καπνιές σε κάποια καμινάδα» ψιθυρίζει ο Αϊ–Βασίλης και νευριασμένος τη χώνει βιαστικά μέσα στο πλυντήριο.

Μετά από λίγo βγαίνει στην αυλή, ν’ απλώσει την μπουγάδα του. Πρώτα κρεμάει τις κάλτσες του, ύστερα τη φανέλα, το μακρύ του σώβρακο, το σκούφο του, το πουκάμισο και τελευταία το σακάκι και το παντελόνι του. «Ποπό! Ζημιά! Αδύνατον!» φωνάζει απελπισμένος.

Το πανωφόρι με τις άσπρες γούνες, το γυαλιστερό του παντελόνι, το πουκάμισο, οι κάλτσες μαζί με το σκουφί του, κρέμονται στο σχοινί αγνώριστα! Έχουν γίνει μικρά, τόσο μικρά, που δε χωρούν να μπουν μήτε στο μικρό του δαχτυλάκι. «Τι θα φορέσω τώρα;» ανησυχεί. «Πώς θα μοιράσω τα δώρα; Δεν έχω άλλα επίσημα ρούχα! Πού να βρω καινούρια; Κάτι πρέπει να σκεφτώ». Και πράγματι σκέφτηκε να στείλει γράμμα  στα ίδια τα παιδιά μήπως και μπορούν να του στείλουν  ένα πουκάμισο, μάλλινες κάλτσες, ένα σακάκι με ζεστές γούνες, ένα μακρύ παντελόνι κι ένα σκούφο. Όλα σε μεγάλο νούμερο! Για το λόγο αυτό καλό είναι να δείτε παιδιά το γραμματοκιβώτιο σας μήπως και προλάβετε να τον βοηθήσετε!!!!

Πηγή: https://anyflip.com/dgpan/lpne/basic

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X