Στο τέλος της φαίνεται πως φτάνει η βεντέτα ανάμεσα στον Σημανδράκο και τον Αυγενάκη, αφού την παραίτηση του από τη θέση του, εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων με τον αρμόδιο υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, φαίνεται να έχει πλέον υποβάλει ο μέχρι και χθες πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Βαγγέλης Σημανδράκος. Πληροφορίες από το agronews αναφέρουν πως αυτή την ώρα συνεδριάζει χωρίς τον Βαγγέλη Σημανδράκο η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, υπό τον αντιπρόεδρο Κυριάκο Μπαμπασίδη, με θέμα κάποιες αλλαγές στις διευθυντικές θέσεις του Οργανισμού.

Έτσι, φτάνει στο τέλος της η βεντέτα ανάμεσα στον Σημανδράκο και τον Αυγενάκη, με τους αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης, να προσπαθούν να “μετρήσουν τα κομμάτια τους”, μετά και τη δεύτερη κακή – όπως καταγγέλλουν οι αγροτικοί φορείς και οι ίδιοι οι αγρότες – πληρωμή των ενισχύσεων.

Ανεξάρτητα από το πόσο δίκιο έχει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι ένας τέτοιος οργανισμός προφανώς δεν αρκεί να εφαρμόζονται οι συμβάσεις και οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για να λειτουργεί σωστά. Όταν δεν συνεργάζεται η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, τότε προφανώς τα σπασμένα τα πληρώνουν οι ίδιοι οι αγρότες, με εξαίρεση βέβαια όλους εκείνους που σίγουρα υπάρχουν, οι οποίοι λαμβάνουν επιδοτήσεις που δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν, είτε στην Κρήτη είτε και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν τον Βαγγέλη Σημανδράκο, να έχει δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί όχι προς τον Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά προς το Μαξίμου, όταν στις αρχές Νοεμβρίου κλήθηκε να λογοδοτήσει για τις κακές πληρωμές του Οκτωβρίου, που χαρακτηρίστηκαν ως φιάσκο και μάλιστα πρωτοφανές.

Τότε, βέβαια, ο Βαγγέλης Σημανδράκος είχε προχωρήσει και εξηγήσεις αλλά και σε δημόσιες ανακοινώσεις, προσκομίζοντας τα δικά του στοιχεία για να υποστηρίξει ότι θα ήταν άδικο να φορτωθεί στις δικές του πλάτες όλη η ευθύνη, τόσο για τα κακώς κείµενα στον Οργανισµό, όσο και για τα θεσµικά ατοπήµατα που είχαν ως αποτέλεσµα την κακοπληρωµή του Οκτωβρίου.

Το Μαξίμου προτίμησε να περιμένει την παραίτηση Σημανδράκου, αφού μια απομάκρυνση του επιλεγμένου από τον ΑΣΕΠ προέδρου θα μπορούσε να κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην ομαλότητα των πληρωμών που έτσι κι αλλιώς τινάχτηκε στον αέρα, αν κρίνουμε από την πληρωμή του υπόλοιπου 30% της βασικής, που για τους μεν της Πειραιώς ήταν τρομαχτικά πετσοκομμένο και για τους δε παραγωγούς των άλλων τραπεζών…δεν έχει πιστωθεί ακόμη μέχρι σήμερα, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά καταβολής των αγροτικών ενισχύσεων.

Πηγή: https://www.neakriti.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X