Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, Στάθης Κοκκινίδης, με επιστολή του, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων πως το κόμμα έχασε την ιδεολογική του ταυτότητα και αναφέροντας τα εξής:

“Ανείπωτη στεναχώρια, άσχημη διάθεση στα όρια της κατάθλιψης και ειλικρινής ανησυχία για το μέλλον, το μέλλον όχι το δικό μας σαν πρόσωπα, αλλά το μέλλον του τόπου και το μέλλον της αριστεράς, είναι τα συναισθήματα που μας διακατέχουν τούτη την ώρα που με απόλυτα πολιτικό σκεπτικό, αποφασίσαμε την έξοδό μας από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Εγκαταλείπουμε λοιπόν το κόμμα με το οποίο συμπορευθήκαμε για πολλά χρόνια, με μία Αριστερή λογική, μία λογική προσφοράς, χωρίς να υπολογίζουμε την ψυχική και σωματική κούραση, με απόλυτη ανιδιοτέλεια, θεωρώντας πως όλοι οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών αλλά και την πορεία ολόκληρης της χώρας. Και πραγματικά πετύχαμε σπουδαία πράγματα, οδηγήσαμε το κόμμα στην εξουσία, στην δυσκολότερη ίσως εποχή που πέρασε η χώρα σε περίοδο ειρήνης και κατορθώσαμε να την κρατήσουμε όρθια, να μειώσουμε την ανεργία, να περιθάλψουμε ιατρικά δυόμιση εκατομμύρια ανασφάλιστους, να συνάψουμε τη συμφωνία των Πρεσπών και να βγάλουμε τελικά τη χώρα από τα μνημόνια, όπως είχαμε υποσχεθεί.
Όμως η κατάσταση σήμερα είναι τελείως διαφορετική. Το κόμμα εδώ και αρκετό καιρό επέλεξε να πλησιάσει προς το κέντρο, έχασε την ιδεολογική του ταυτότητα και το πολιτικό του στίγμα, ενέκρινε διαδικασίες που δεν υπάρχουν σε αριστερά κόμματα, όπως η διαδικασία εγγραφής των νέων μελών, αλλά και η ανάδειξη του προέδρου, από μέλη που γράφονταν και ψηφίζανε την ίδια χρονική στιγμή, κάτι που οδήγησε στην εκλογή ενός lifestyle προέδρου, ενός παιδιού μεγαλωμένου στην Αμερική, που δεν γνωρίζει ούτε την ελληνική πραγματικότητα, αλλά ούτε και τη σημασία της Αριστεράς και απλώς θέλει να μεταφέρει το Αμερικάνικο όνειρο στην Ελλάδα και να κάνει το κόμμα αντίστοιχο με αυτό των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.
Εμείς που δεν επηρεαζόμαστε από καμία εσωκομματική τάση και που όλο αυτό το διάστημα δεν βγήκαμε στα media να «ξεκατινιαστούμε», αναγνωρίζουμε πως μόνο ως συντροφικότητα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αυτό που συμβαίνει.
Φθάσαμε οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιούν για τους συντρόφους-σες τους όλα τα επιχειρήματα του αντισύριζα μετώπου. Και ενώ μέχρι τώρα όλη η προπαγάνδα γινόταν για να πεισθεί η κοινωνία ότι για όλα φταίει ο κακός ΣΥΡΙΖΑ, τώρα μόνοι μας κατηγορούμε οι μεν τους δε, σε σημείο να ακούγονται απίστευτες κατηγορίες και βρισιές και σε σημείο ο ίδιος ο νυν πρόεδρος να αποδομεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησής μας, λέγοντας πως το μαξιλάρι των 37 δις ήταν μνημονιακό μέτρο και πως αν ήταν ο ίδιος θα είχε επιλέξει άλλους υπουργούς.
Επειδή η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και δεν ανεχόμαστε εκφράσεις του τύπου «5η φάλαγγα της ΝΔ» και «κομματίλα» και «αριστερά πουμαρό» και επειδή δεν έχουμε καμία διάθεση να είμαστε μέρος της γελοιοποίησης και αποδόμησης του κόμματος αλλά και της Αριστεράς, αλλά κυρίως επειδή εμείς διατηρούμε τις πεποιθήσεις μας και την ιδεολογία μας, για μια Αριστερά ανθρωποκεντρική, οικολογική, φεμινιστική, Αριστερά του πολιτισμού και των κινημάτων, πλουραλιστική και αγωνιστική σας ανακοινώνουμε την αποχώρησή μας από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη Ν.Ε. Κοζάνης, χωρίς να κατηγορούμε κανέναν και καμία για τις επιλογές του.
Με τιμή : ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ”

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X