Δωρεά  αναμνηστικής φωτογραφίας που απεικονίζει το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου, κατά την περίοδο 1912-1920 παραδόθηκε στον Δήμαρχο Άνθιμο Μπιτάκη και παραδόθηκε από τους απόγονους του πρώην Δημάρχου, Χρήστο Χατζηιωάννου, στον ιστορικό ερευνητή Ηλία Χασιώτη, για να αναρτηθεί στο γραφείο του Δημάρχου.

Η προσφορά αυτή είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο που εμπλουτίζει το ιστορικό κεκτημένο του τόπου και συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Γρηγόριος Νικολαΐδης, που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου κατά την περίοδο 1912-1920, αναδεικνύεται ως μια εξαιρετική προσωπικότητα της τοπικής ιστορίας. Γεννημένος στους Πύργους της επαρχίας Εορδαίας, η ηγεσία του κατά την περίοδο 1912-1920 συνέβαλε σημαντικά στην ανασυγκρότηση της πόλης μας. Με την ηγεσία του, το Αμύνταιο ανακάμπτει και εξελίσσεται ξανά σε σημαντικό εμποροοικονομικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Επιπλέον, η συνεισφορά του Δημάρχου Νικολαΐδη στον εθνικό διαχωρισμό και η εξουδετέρωση της βουλγαρικής προπαγάνδας αποτελούν ουσιώδες κεφάλαιο της ιστορίας μας.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X