Σημαντική και πολύμορφη η προσφορά των Εκκλησιαστικών επιτροπών στα δρώμενα της Εκκλησίας μας, είναι οι άμισθοι εργάτες, ή, αν θέλετε, οι υπηρέτες- με την καλά έννοια της λέξεως-, Του Θεού, θα λέγαμε εμείς, που με την αγαστή συνεργασία τους με τους Ιερείς αντιμετωπίζουν τα πάσης φύσεως προβλήματα για την ομαλή και ευπρεπή λειτουργία του Ιερού Ναού που υπηρετούν.

Είναι αυτοί, που μαζί με τους Ιερείς, θα επωμισθούν το βαρύ έργο της ανέγερσης νέας Εκκλησίας, αν και όταν προκύψει τέτοιο πρόβλημα και ιδιαίτερα στην πόλη μας που χρειάστηκε, επί των ημερών μας, να κατασκευαστούν (6) τεράστιοι και μεγαλοπρεπείς Ναοί και μάλιστα, 2-3 από αυτούς, χρειάστηκε να γκρεμιστούν 1 και 2 φορές, γιατί οι Θρησκευτικές ανάγκες της ραγδαία εξελισσόμενης πόλης μας το επέβαλαν. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε την ακριβή χρονική περίοδό της, όμως, από τα διάφορα στοιχεία μας, η παρουσία της εντοπίζεται στη 10ετία, 1958-1965.

Στη φώτο μας: ΣΕΙΡΑ 1η, από αριστερά καθήμενοι: Ο Θωμάς Κεβρεκίδης- γεωργός, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδος, πατέρας, Μεντεσίδης Ευστάθιος και ο Παρτσαλίδης Γεώργιος- έμπορος υφασμάτων.

ΣΕΙΡΑ 2η όρθιοι: Ο Ρούσκας Κοσμάς -γουνέμπορος, ο γνωστός μας άγνωστος X;, ο Κούσης Σωτήριος και το μικρός γυμνασιόπαιδο, προφανώς, Ρούσκας..

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X