Εκδόθηκε η δικαστική απόφαση, που αφορούσε στην διαμάχη μεταξύ της Μαρίας Αντωνιάδου και της Αθηνάς Τερζοπούλου. Την αγωγή κατέθεσε η πρώην Αντιδήμαρχος και νυν δημοτική σύμβουλος Μαρία Αντωνιάδου στην επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου, με αφορμή τις δημόσιες ανακοινώσεις για το ζήτημα των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Εορδαίας. Το θέμα απασχόλησε την επικαιρότητα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2022, η δε αγωγή για “συκοφαντική δυσφήμιση” και “προσβολή προσωπικότητας” κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2022. Η ενάγουσα σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ του “Π”, επικαλείτο πως τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται η Αθηνά Τερζοπούλου, “ξέρει ότι δεν ισχύουν, παρ’ όλα αυτά τα λέει”.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Πρωτοδικείο Κοζάνης έκρινε ότι η Αθηνά Τερζοπούλου με τις επίμαχες ανακοινώσεις προσέβαλε παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητα της Μαρίας Αντωνιάδου, και συγκεκριμένα την τιμή και την υπόληψη της, καθώς δημιουργήθηκαν αρνητικές εντυπώσεις σε όσους έλαβαν γνώση των επίμαχων τοποθετήσεων ως προς την ηθική και κοινωνική της αξία ως αιρετού προσώπου.

Στην ουσία της υπόθεσης που βέβαια δεν έχει σχέση με την εν λόγω αγωγή, το Δικαστήριο έκρινε πως οι αναθέσεις πρακτικά γίνονταν από τους Διευθυντές των σχολείων και όχι από τη Σχολική Επιτροπή, ενώ δηλώνει αναρμόδιο να κρίνει αν οι ιδιότητες προμηθευτή-αιρετού είναι ασυμβίβαστες στην προκειμένη περίπτωση.

Η Αντιδήμαρχος Μαρία Αντωνιάδου που τελικά κέρδισε τη δικαστική μάχη, διεκδίκησε αποζημίωση, η οποία επιδικάστηκε στα 8.000 ευρώ συν τα δικαστικά έξοδα. Επιπλέον το Δικαστήριο επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ κάθε φορά που στο μέλλον η Αθηνά Τερζοπούλου διατυπώνει αντιστοιχους ισχυρισμούς. Η Μαρία Αντωνιάδου, είχε δεσμευτεί στο κείμενο της αγωγής, πως οποιοδήποτε ποσό εισπράξει από αυτήν την υπόθεση ως αποζημίωση, θα το δωρήσει στην Ογκολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι εφέσιμη.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X