Έχει ταξιδέψει στην Καμπότζη, έχει μείνει για σχεδόν 6 μήνες στα δάση της Ινδονησίας, έχει περάσει από διάφορες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και έχει επιλέξει να ζει με ένα τρόπο διαφορετικό. Σήμερα, ζει στην Αβδέλλα Γρεβενών. Με τον Δημήτρη-Παναγιώτη Σιαφαρίκα, είχαμε μιλήσει αρκετές φορές στο τηλέφωνο ενόψει της προετοιμασίας για την δημοσιογραφική μας επίσκεψη στην περιοχή. Σε όλες μας τις επικοινωνίες ήταν πάντα πρόθυμος να μας πει πράγματα, να μας δώσει κατευθύνσεις και tips. Είναι ένας από τους τρεις μόνιμους κατοίκους του χωριού όπου ζει μαζί με τα δύο σκυλιά του, την Jiwa και τον Putri.

Μεγάλωσε στην Πάτρα, σπούδασε μαθηματικά και θυμάται τα παιδικά του χρόνια, να έρχεται τα καλοκαίρια στο χωριό, με τους γονείς. «Όταν ήμουν μικρός, σχεδόν κάθε καλοκαίρι, ερχόμουν εδώ στην Αβδέλλα για ένα διάστημα και έμενα με τον παππού και τη γιαγιά. Ακόμη και τότε όμως, απέφευγα να κατεβαίνω στην πλατεία. Έμενα περισσότερο εδώ πάνω στον πάνω μαχαλά, στην πάνω γειτονιά, απολαμβάνοντας ακόμη περισσότερο την επαφή με τη φύση, και την ησυχία της».

Φθάνοντας στην Αβδέλλα
Φθάσαμε στο χωριό μεσημέρι. Την ώρα που είμαστε στην πλατεία του τηλεφωνώ. «Πάρε τον δρόμο και έλα κατευθείαν πάνω» μου είπε και συνεχίσαμε. Ο Ηλίας βγάζει φωτογραφίες καθώς περνάμε μέσα από το χωριό και επισημαίνει κάποια σημεία ώστε να επιστρέψουμε μετά. Εκεί, συναντάμε και έναν άλλο Δημήτρη, ο οποίος καθαρίζει την πλατεία από τα πλατανόφυλλα που έχουν καλύψει σχεδόν τα πάντα.

διαβάστε περισσότερα στο https://www.travel.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X