Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και του νέου δημοτικού συμβουλίου, με τον Γιάννη Κοκκαλιάρη παράλληλα να ορκίζεται Δήμαρχος για την επόμενη πενταετία.

Στο μήνυμά του στάθηκε στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και έκανε λόγο για εισαγωγή ενός διαφορετικού τρόπου αυτοδιοίκησης «μαζί με τους πολίτες».

Ο κ. Κοκκαλιάρης τόνισε πως θα είναι συνεργάτης και συμπαραστάτης των πολιτών και θα έχει ως στόχο ένα συμπεριληπτικό και ανοιχτό Δήμο για τις ανάγκες όλων

Παράλληλα μίλησε για ρηξικέλευθες αποφάσεις για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα, ενώ επανέλαβε πως προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής θα είναι η καθημερινότητα των πολιτών η οποία πρέπει να είναι «ανθρώπινη, δίκαιη και ισότιμη».

Χαρακτήρισε επίσης μεγάλες προκλήσεις τη «δίκαιη απολιγνιτοποίηση» και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ υποστήριξε πως η αυτοδιοίκηση έχει μείνει κολλημένη στο παρελθόν.

«Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους να εκπροσωπήσουν απόψεις και θέσεις. Δεσμεύομαι πως θα εργαστώ με αφοσίωση και διαφάνεια για την ευημερία του τόπου μας».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Δήμαρχος Κοζάνης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Λάζαρος Μαλούτας, στάθηκε στην κρίσιμη καμπή της ιστορίας για την περιοχή, σημειώνοντας πως ο Δήμος Κοζάνης πρέπει να διαμορφώσει το νέο αναπτυξιακό και ενεργειακό μοντέλο του σε συνεργασία με την κεντρική εξουσία και την Περιφέρεια:

«Ένα μοντέλο για να συνεισφέρει στην πορεία για την κλιματική ουδετερότητα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην αύξηση της απασχόλησης στην περιοχή μας. Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι να αξιοποιήσουμε τους πόρους με το βέλτιστο τρόπο προς όφελος των πολιτών και του τόπου».

Επίσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της αστικής ανάπτυξης στο οποίο πρέπει επενδύσει ο Δήμος Κοζάνης, ενώ δεν παρέλειψε να θυμίσει και την κοινωνική διάσταση με το Δήμο Κοζάνης να έχει αναπτύξει ευρύ φάσμα προστασίας που πρέπει ενισχυθεί.

Για ανάγκη συσπείρωσης και συνεργασίας μίλησε ο Χάρης Κουζιάκης, ενώ η Τίνα Κουζιάκη υπογράμμισε πως η παράταξή της θα είναι η φωνή του λαού στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, ο Σταύρος Καμπουρίδης κάλεσε τη δημοτική αρχή να φανεί δυνατή απέναντι στα προβλήματα του τόπου ξεκαθαρίζοντας πως η δική του παράταξη θα είναι δίπλα σε κάθε απόφαση η οποία προωθεί το καλό του τόπου.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X