-Παίρνω αφορμή από τις όλο και αυξανόμενες σε αριθμό, συχνότητα, ένταση και έκταση ανομίας και παρανομίας παραβατικές συμπεριφορές και πράξεις ανηλίκων και αναρωτήθηκα τι να συμβαίνει, άραγε;
-Όπως φαντάζομαι θα ξέρετε ότι οι εκλογικοί κατάλογοι συμπληρώνονται με νέους ψηφοφόρους που ενηλικιώνονται και αντίστοιχα διαγράφονται από αυτούς οι αποθανόντες, κάθε χρόνο με το τέλος του μηνός Φεβρουαρίου και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται όλοι οι στο παρελθόν γεννηθέντες, που μέχρι την 31 Δεκεμβρίου αυτής της ίδιας χρονιάς, κλείνουν τα 17 τους χρόνια.
-Που σημαίνει ότι εάν γίνουν εκλογές μέσα σε αυτήν την χρονιά, π.χ τον μήνα Αύγουστο, ο νέος που γεννήθηκε και είναι γραμμένος στο Δημοτολόγιο του Δήμου του σε ημερομηνία που μέχρι και την 31 Δεκ. αυτής της χρονιάς των εκλογών κλείνει τα 17 χρόνια, ψηφίζει κι ας είναι μόλις 16,5! Θεωρείται ένα *ολοκληρωμένο ενήλικο άτομο με ικανή κρίση, ώριμη σκέψη, γόνιμη κριτική και συνεπώς μπορεί να προβεί σε ορθή επιλογή και να αποφασίσει ποιος θα διοικήσει αυτήν την χώρα, για τα επόμενα 4 χρόνια και ποιος θα την εκπροσωπήσει στην Ε.Ε!
-Αν όμως, αυτό το ίδιο άτομο, μετά την εκλογική διαδικασία, αυτήν την ίδια χρονιά, ας πούμε στις 28 Δεκ. εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά με θανατηφόρα ή όχι αποτελέσματα, τότε κατά τον νόμο θεωρείται *ανήλικος*, καθότι ανώριμος, απερίσκεπτος, αφελής, ενθουσιώδης, αυθόρμητος, επίπλαστος και επιρρεπής στην κολακεία και στο παίνεμα, κ.λ.π και σαν άγουρος ανήλικος θα αντιμετωπιστεί από την δικαιοσύνη, με ότι και όπως αυτό ήθελε νοηθεί και ερμηνευθεί! Κι αυτό, διότι κατά τον χρόνο τέλεσης της ανομίας -ήπιες εκφράσεις- είναι ανήλικος καθώς δεν έκλεισε τα 18 του χρόνια!
-Όμως και ως δια μαγείας, αν αυτήν ακριβώς την παραβατική πράξη την έκαμνε στις 02 Ιαν. της επόμενης χρονιάς, δηλαδή 4-5 μέρες αργότερα, θεωρείται πιά ενήλικας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπιστεί από την δικαιοσύνη!
-Και αυτό γιατί, ξέρετε; ΟΧΙ;
-Μα γιατί απλά ζήτησε από τον Άη – Βασίλη με την νέα χρονιά σαν δώρο να του φέρει και του έφερε, κανα δυο κιλά μυαλό και 3 καντάρια ικανή κρίση, ώριμη σκέψη, γόνιμη κριτική και έτσι σε 4-5 μόλις μέρες, αίφνης ενηλικιώθηκε!
-Γι΄ αυτό, ας κάνουμε όλοι μας μια παράκληση στον Άη Βασίλη, φέτος να φέρει μυαλό σε όλους εμάς τους ενήλικους άμυαλους αυτής της χώρας!
-Ο Άη Βασίλης έμαθα, ότι είναι γραμμένος σε Μ.Κ.Ο (Μην Κάνετε Όνειρα) και εκπληρώνει τελευταία όλα τα αιτήματα, ειδικά των ορφανών σε νου ανθρώπων!
-Κού – κου! Έκτακτη Είδηση! Τα ‘παιξε ο Άη Βασίλης και απεργεί!
-Η νέα χρονιά με τα ίδια μυαλά θα μας βρει, δυστυχώς!

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
Πρόσφυγας αδικοχαμένων πατρίδων
Έλλην το γένος, Μακεδνός
Πατριώτης κατά το ήθος
Σκεπτόμενος κατά το έθος
Εκφραζόμενος κατά το είκος
Χριστιανός Ορθόδοξος
(13 Dek. 2023)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X