Δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία η αύξηση της θερμικής ενέργειας που ψήφισε για τους καταναλωτές το ΔΣ της ΔΕΤΗΠ. Αντίθετα, ήταν παράδοξο το ότι δεν είχε γίνει τόσα χρόνια αύξηση στα τιμολόγια, παρά τις θεμελιακές αλλαγές που έχουν συμβεί στα ενεργειακά πράγματα της χώρας. Όσοι δε, από τους ενεργούς πολίτες παρακολουθούσαν τα οικονομικά της εταιρείας, έκρουαν το καμπανάκι για την πορεία της.

 

Μεγάλη συζήτηση για τα χρέη των αιρετών, και συγκεκριμένα όσων επρόκειτο να ορκιστούν ενόψει της νέας δημοτικής περιόδου. Όσο ψάχνεις βρίσκεις, λέει ο λαός. Και μετά από έρευνα, βρέθηκαν και στον Δήμο Εορδαίας τουλάχιστον τρεις εκλεγμένοι οφειλέτες.

 

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η Κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις Δημάρχων από όλη τη χώρα, και έκανε μια μεγάλη υποχώρηση, και τελικά επέτρεψε στους οφειλέτες να αναλάβουν καθήκοντα, δίνοντας τους εκ των υστέρων χρόνο να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Για πολλούς η ρύθμιση αυτή είναι άδικη, αλλά …ο νόμος είναι νόμος. Φανταστείτε πως νιώθουν όλοι αυτοί που είναι επιλαχόντες στις πρώτες θέσεις, πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου που ίσχυε στις εκλογές, και μετά τις εκλογές λίγο πριν να ορκιστούν, άλλαζε ο Νόμος και τους άφηνε απ’ έξω!

 

Πάντως με αφορμή όλα αυτά που έγιναν, εγείρονται και τα διαχρονικά ηθικά θέματα συνέπειας των αιρετών απέναντι στο Νόμο και την Κοινωνία, αλλά και της χρηστής διοίκησης διά του παραδείγματος, στα πλαίσια της διαφύλαξης των δημοτικών εσόδων. Πως θα διοικήσουν δηλαδή, και θα εισπράξουν για λογαριασμό του Δήμου αυτά που οι πολίτες χρωστούν στον Δήμο, όταν χρωστάνε οι ίδιοι;

 

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας άρχισαν τα όργανα, ή μάλλον δεν σταμάτησαν ποτέ. Ο νεοεκλεγείς Γιώργος Αμανατίδης, ήταν ιδιαίτερα καυστικός προς τον Γ. Κασαπίδη:  «Η Περιφέρεια δεν νομιμοποιείται να εντάσσει έργα», είπε μεταξύ άλλων, αντιδρώντας στην μαζική ψήφιση έργων από την νυν σύνθεση της οικονομικής επιτροπής. Πριν κιόλας από την ορκωμοσία, φαίνεται πως θα έχουμε έναν πολιτικά “θερμό” χειμώνα, με τον Γ. Αμανατίδη να δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν τηρεί τη συμφωνία τους ο Γ. Κασαπίδης, σχετικά με την μη προώθηση έργων που θα δεσμεύσουν την επόμενη περιφερειακή αρχή.

 

Την Δυτική Μακεδονία επισκέφθηκε η νέα Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα, και συγκεκριμένα την Φλώρινα. Την υποσχέθηκαν οι επιτελείς της εκεί Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος. Αν και πέρασε “ξυστά” από την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, δεν έκανε μια στάστη ώστε να ορίσει τη νέα Διοίκηση των οργανώσεων, που μετά τα όσα έγιναν στις αυτοδιοικητικές εκλογές έμειναν ακέφαλες.

 

Ένας ιδιότυπος ανταγωνισμός, ανάμεσα στους οικισμούς της Εορδαίας,  έχει αναπτυχθεί για τον καλύτερο στολισμό του χωριού. Όλοι φυσικά οι πρόεδροι βάζουν τα δυνατά τους, με τα χωριά του Μουρικίου να φαίνεται πως έχουν προς το παρόν ένα προβάδισμα. Ο “Π” θα σας μεταφέρει εικόνες όλη την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε την επόμενη Τετάρτη μπορεί να αναδειχθεί ο …”νικητής”. Αναμονή λοιπόν μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X