Αυξημένους θα δουν επόμενους τους λογαριασμούς τους στην τηλεθέρμανση οι καταναλωτές στο δήμο Εορδαίας, καθώς μετά από ομόφωνη σχετική σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ).

Ειδικότερα, μετά από σχετική εισήγηση των υπηρεσιών, το Δ.Σ. ενέκρινε αυξήσεις στην τιμή της θερμικής ενέργειας από 40 ευρώ σε 63 ευρώ

Ειδικότερα, μετά από σχετική εισήγηση των υπηρεσιών, το Δ.Σ. ενέκρινε αυξήσεις στην τιμή της θερμικής ενέργειας από 40 ευρώ σε 63 ευρώ για κάθε ΜWH θερμικής ενέργειας. Πρόκειται για αυξήσεις που γίνονται για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια και αυτό όπως αιτιολογείται στην εισήγηση γίνεται λόγω των συνθηκών του ενεργειακού τοπίου, των αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης για τα επόμενα χρόνια, καθώς έχουν αυξηθεί οι δαπάνες της.

Να σημειωθεί πως οι αυξήσεις θα αφορούν την τρέχουσα θερμική περίοδο, όπου και οι καταναλωτές θα δουν τον λογαριασμό τους αυξημένο για όσα καίνε από όταν ξεκίνησε η θερμική περίοδος τον Οκτώβριο.

Κατά μέσο όρο η αύξηση θα αφορά παραδείγματος χάρη για ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. που πλήρωσε 450 ευρώ θέρμανση ετησίως τώρα θα χρειαστεί να πληρώσει 710 ευρώ.

Η τιμή της τηλεθέρμανσης, πάντως, σημειώνουν από την επιχείρηση, παραμένει κατά 60% φθηνότερη από το πετρέλαιο και κατά 35% φθηνότερη από το φυσικό αέριο, ενώ τέλος ξεκαθαρίζουν πως η αύξηση δεν έγινε λόγω της εγκατάστασης ηλεκτρολέβητων.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X